YSK önünde bekleyen CHP'lilere polis müdahalesi

YSK önünde bekleyen CHP'lilere polis müdahalesi

GÜNDEM Haberleri

CHP'lilerin YSK binası önündeki gergin bekleyişi sürerken polis kalabalığa müdahaleye etti.

Yolun açılmasını isteyen polis ekipleri TOMA'larla kalabalığa tazyikli su sıkarken, bu sırada iki adet ses bombası da atıldı.

Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu binası önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Çok sayıda polis ve TOMA'lar YSK binası önüne geldi. Polis ekiplerinin YSK binası önüne gelmesi nedeniyle hareketlilik de arttı. Polis ekipleri yolu trafiğe açmak için anons yaptı, kalabalık yol kenarına çekilirken müdahale başladı.

CHP mensubu çok sayıda kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren Yenimahelle İlçe Seçim Kurulu'nun görev yaptığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde toplanmaya başladı. Kalabalık, dışarıdan içeriye oy çuvalı sokulmaması veya içeriden dışarıya çıkarılmaması için nöbet tutuyor. Merkezin önünde polis, önlem aldı. Merkezin içine girişler yasaklandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan sabah saatlerinde merkeze geldi. CHP'liler Kapusuz'un içeriye alınmasına tepki gösterdi. Kapusuz, daha sonra ilçe seçim kurulunun bulunduğu merkezden ayrıldı.

Polisin barikat kurduğu merkezin önünde, CHP'liler de ikinci bir barikat oluşturdu. Merkezin önündeki gergin bekleyiş sürüyor.

MANSUR YAVAŞ'TAN YSK'YA FLAŞ BAŞVURU

Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Melih Gökçek'in gerisinde kalan CHP'nin adayı Mansur Yavaş, itiraz süresinin uzatılması için YSK'ya başvurdu.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak sabah saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti. Bir süre içeride kalan Mansur Yavaş, açıklama yapmadan buradan ayrıldı. Yavaş'ın seçim sonuçları için itiraz süresinin uzatılması için başvuruda bulunduğu öğrenildi. İtiraz süresi bugün saat 15.00'te doluyordu.

nbsp;Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti'nin adayı Melih Gökçek yüzde 44.9, CHP'nin adayı ise 43.8 oy aldı.

150 SANDIKTA AYKIRILIK TESPİT ETTİK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara'daki yerel seçim sonuçları hakkında CHP Genel Merkezi'nde 500 kişilik bir ekibin 12 bin 400 sandık tutanağını tek tek incelediğini söyledi. Günaydın, "Partimizin lehine olacak şekilde 150'den fazla sandıkta aykırılık tespit edildi. CHP'nin 180, 190, 210 oy aldığı yerlerde sürekli başka partilere oy yazılıyor. DP, HDP ve bazen AK PARTİ ve CHP arasında oy değişimleri oluyor. Bu 30 bin ila 34 bin civarında CHP oyunu ve toplam oyu etkileyecek şekilde AK PARTİ'yi geri çekebilecek ve CHP'yi ileriye taşıyabilecek bir oy değişimi söz konusu olabilecek." ifadelerini kullandı.
nbsp;
nbsp;
GÖKÇEK DE İTİRAZ EDİYOR
nbsp;
Ankara'da 90 binden fazla oyun iptal edildiğini ve bunun 3 puan anlamına geldiğini dile getiren Gökçek, "Bizim tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy. Akşam arkadaşlarla konuştuk durduk. Biz de itiraz ediyoruz, biz de hakkımızı almak için o iptal edilen sandıklardan geri alacağız, inşallah arayı da açacağız. Allah'ın izniyle inşallah yolumuza da aynen devam edeceğiz" diye konuştu.
nbsp;
Gökçek, sözlerini, "Allah muhabbetimizi bozmasın, Allah gücümüze zeval vermesin. Allah Başbakanımıza güç versin, Allah devletimizin içindeki fitneyi fesatı bitirsin, bize düşmanlık eden beynelmilel güçlere de inşallah akıl versin ve Türkiye Cumhuriyeti o eski Osmanlı'nın ruhuyla tekrar dirilsin inşallah" bitirdi.

LEVENT GÖK : nbsp; SEÇİM KURULLARIMIZ GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

nbsp;Ankara Milletvekili Levent Gök, nbsp; Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'na gelerek açıklamalarda bulundu. nbsp; Levent Gök, "Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazları değerlendiriyorlar. Her partinin temsilcisi içeride şu anda. Sonuçlara ve itiraz eden sandıklara yapıyorlar. Sonunda bir karar verecekler. Şimdi bu karar hepimiz bekleyeceğiz. Parti temsilcileri ve avukatları da içeride zaten. Şu anda Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun kararını beklemekten başka yapacak bir hususumuz yok. Doğal olarak iktidar partisine mensup milletvekilleri yada bakanlar gelince bir elektriklenme oluyor. Herkesin dikkatli olması gerekir. Seçim kurullarımız görevlerini yapıyorlar. Hepimiz onlara yardımcı olacak. Hep beraber bu itirazları inceliyorlar" diye konuştu.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...