Bu beldede seçimler iptal edildi

/ Kaynak: AA
Bu beldede seçimler iptal edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi.

Aşdağul beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından Ak Parti İl nbsp; Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar nbsp; sayıldı.
nbsp;
Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis nbsp; üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin nbsp; içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık nbsp; kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.
nbsp;
1 OY FARK VARDI
nbsp;
Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK nbsp; Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim nbsp; kurulu, geçersiz sayılması gereken Oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit nbsp; edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında nbsp; toplantı yapıldı.
nbsp;
1 HAZİRAN'DA YENİDEN SEÇİM
nbsp;
İtirazların da değerlendirildiği toplantıda, belediye başkanlığı nbsp; seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden kurul, Aşdağul beldesinde belediye nbsp; başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasına hükmetti.
nbsp;
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AA muhabirine yaptığı nbsp; açıklamada, itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun, Aşdağul Beldesi'ndeki nbsp; seçimleri iptal ettiğini söyledi.
nbsp;
nbsp; Ceylan, Sungurlu'da belediye başkanlığı, İskilip ve Uğurludağ nbsp; ilçelerinde ise il genel meclisi seçimi sonuçlarına da itiraz ettiklerini nbsp; kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...