Liderlerin Erdoğan'a tebrikleri sürüyor

/ Kaynak: AA
Liderlerin Erdoğan'a tebrikleri sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Seçimleri büyük bir zaferle kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrikler gelmeye devam ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Yunanistan Başbakanı Samaras, Yemen Başbakanı Basendva ile Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı Heniye, Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 30 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti'nin başarı elde etmesinin ardından Ruhani ve Samaras, Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı.

Ruhani ve Samaras'ın, Erdoğan'ı yerel seçimlerde elde edilen zaferden dolayı tebrik ettiği öğrenildi.

Yemen Başbakanı Basendva ve Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı Heniye, Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

Arap dünyası liderlerinden tebrik

Yemen Başbakanı Muhammed Salim Basendva ile Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye de yerel seçimlerde partisinin başarısından dolayı Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'daki habere göre, Başbakan Basendva, Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, "Türk milletinin güvenini kazanan, ülkesinin kalkınması ve halkının refahına katkı sağlayan Erdoğan ve hükümetini tebrik ediyor, ülke içinde ve dışında elde edilen başarıların devam etmesini temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Heniye de yerel seçimlerde AK Parti'nin başarısının ardından Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

Resmi haber ajansı Ra'y'da yer alan haberde, Heniye'nin, Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik ettiği ve Gazze hükümeti ile Filistin halkının "Türkiye'deki demokrasi düğününü" kutladığını ilettiği kaydedildi.

Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile telefonda görüştü

Öte yandan, Başbakan nbsp; Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, Veliaht Prens Selman bin Abdulaziz'den sonraki veliaht tayin ettiği Mukrin Bin Abdulaziz ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Erdoğan, Kral Abdullah'ın en küçük kardeşi ve başbakan ikinci yardımcısı olan Mukrin'i arayarak, veliaht vekilliğine atanmasından dolayı tebrik etti.

Prens Mukrin'in ise teşekkürlerini ilettiği Erdoğan'a, AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde "net bir zafer" kazanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...