İhvan'ın hiçbir zaman terörle ilişkisi olmadı

/ Kaynak: AA
İhvan'ın hiçbir zaman terörle ilişkisi olmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bedii, "Müslüman Kardeşler Cemaati'nin 85 yıllık tarihinde hiçbir zaman terörle ilişkisi olmamıştır. Gerçek teröristler onlardır" dedi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammmed Bedii, "Müslüman Kardeşler Cemaati'nin 85 yıllık tarihinde hiçbir zaman terörle ilişkisi olmamıştır. Gerçek teröristler onlardır" dedi.

Bedii, kendisi ve 50 İhvan yetkilisinin "devlete karşı koymak amacıyla operasyon birimi oluşturma" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasının yapıldığı mahkemedeki konuşmasında İhvan'ın, 85 yıllık tarihinde hiçbir zaman terörle ilişkisinin olmadığını söyledi.

Mahkeme sırasında salonda bulunanlara hitap eden Bedii, askeri darbeyle gelen yeni rejimin yöneticilerini kastederek, "Gerçek teröristler onlardır" diye konuştu.

Benna da kurşunlanarak idam edilmişti

"Teröristlikle" suçlandıklarını hatırlatan Bedii, "Tüm bu yapılanlara rağmen, bizleri zorlamaya ve sürüklemeye çalıştılar. Ancak bizleri asmak istedikleri bahanelerle hiçbir şeye ulaşamaladılar" diye konuştu.

Bedii, İhvan üyelerinin ilkelere sahip olduğunu ve üyelerinin bu ilkeler yolunda işkencelere, hapislere maruz kaldığını belirterek, İhvan'ın kurucusu Hasan el-Benna'nın kurşunlanarak idam edildiğine dikkati çekti.

Yaklaşık 6 dakika süren konuşmasında birçok konuya değinen Bedii, "Gerçek teröristler onlardır. Mısır halkını öldürenler onlardır. Katiller, teröristler, caniler onlardır" ifadesini kullandı.

Gençleri öldürdüler, bizi katillikle suçluyorlar

Bedii, "İyilik ve takva üzerine yardımlaşın. Kötülük ve düşmanlık üzerine yardımlaşma ve işbirliğinde bulunmayın" ayetinin kendileri için ilke olduğunu, bundan dolayı da hiçbir zaman kötülük ve düşmanlık üzerine yardımlaşmada bulunmadıklarını die getirdi.

Aleyhinde idam kararı alındığını ancak kendisinin karar alınırken mahkemede bulunmadığını hatırlatan Bedii, "Kanun bu mudur? Yargılama bu mudur?" şeklinde itirazda bulundu. Bedii, şunları kaydetti:

"Benim oğlumu, Dr. Muhammed Biltaci'nin kızını (Esma) öldürdüler, gençleri öldürdüler sonra da bizi katillikle suçluyorlar. Ey Mısır gençleri, kadınları, genç kızları! Ey Mısır medyası, sakın ola ki yalan ve aldatmacalar karşısında sessiz kalmayın. Gerçekleri yayınlayın. Ey Mısır'ın yargıçları! Kendinize gelin. Mısır yargısını şereflendirin. Yargı, ülkeye zarar vermek isteyen bazı yargıçlar nedeniyle ayaklar altına alınıyor."

Sisi haindir, en büyük ihaneti gerçekleştirmiştir

Eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin, darbeyle görevinde uzaklaştırılan "Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ihanet etmezden önce Allah'a ihanet ettiğini" söyleyen Bedii, "Sisi haindir, en büyük ihaneti gerçekleştirmiştir" dedi.

Bedii sözlerini, "Zalimlerin el koyduğu hak kaybolmaz" ifadesiyle sonlandırdı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...