Şili'de 8.2 büyüklüğünde deprem ve tsunami!

Şili'de 8.2 büyüklüğünde deprem ve tsunami!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Güney Amerika ülkesi Şili'de 8,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Hawaii merkezli Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Pasifik'te kıyısı bulunan ülkeler için tsunami uyarısı yaptı. İki metrelik İlk dalgalar 45 dakika içinde Şili sahillerine ulaştı.

8.0 büyüklüğündeki çok şiddetli deprem, Şili'nin kuzeyindeki Iquique kentinin 83 kilometre açığında ve denizin 6 kilometre altında meydana geldi.

Hawaii merkezli Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Pasifik'te kıyısı bulunan ülkeler için tsunami uyarısı yayınladı.

Hasara ilişkin net açıklama henüz gelmezken, ilk tsunami dalgası sahile ulaştı. Pasifik Okyanusu'ndan boyu iki metreye ulaşan dalgalar Şili kıyılarını vurdu.

Yetkililer tsunaminin Latin Amerika kıyılarında Şili, Peru ve Ekvador'da etkili olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kıyı şeridinde yaşayanların bölgeyi acilen tahliye etmesi istenirken, yetkililer tsunaminin kıyı boyunca yıkıcı bir hale gelebileceği konusunda uyardı.

Açıklamada, "Bu büyüklükte bir depremin daha uzak sahiller için bile yıkıcı bir tsunami üretebilecek potansiyeli var" denildi.

Sarsıntı sırasında büyük panik yaşayan halk sokaklara döküldü. Birçok Şililinin stadyumlara sığındığı bildiriliyor.

Şili dünyanın en aktif deprem üreten ülkelerden biri.

2010 yılının Şubat ayında meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki deprem ile ardından oluşan tsunamide 500'den fazla kişi ölmüş, 220 bin ev kullanılamaz hale gelmişti. Şimdiye kadar ölçülen en büyük deprem de 1960 yılında Şili'de meydana gelmişti. 9,5 büyüklüğündeki depremde 5 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...