YSK'ya psikolojik baskı, seçim bitti kavga bitmedi

YSK'ya psikolojik baskı, seçim bitti kavga bitmedi

GÜNDEM Haberleri

Yerel seçimde sandıktan umduğunu bulamayan muhalefet, millet iradesini içine sindiremedi. CHP ve MHP, itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na koştu.

CHP, yarışın son ana kadar sürdüğü Ankara'nın yanı sıra yüzde 8 gibi büyük fark yediği İstanbul'da bile 'yeniden sayım' istedi. Başkent'te yüzlerce CHP'li, YSK binasını işgal etti. Kalabalık, binaya giren araçları bile didik didik aradı.Seçim akşamı oylar sayılmaya başlandığı sırada zaferini ilan eden ancak daha sonra hüsrana uğrayan CHP adayı Mansur Yavaş, bir defa daha "Zafer bizim" ifadesini kullandı. Melih Gökçek ise gençlerin Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi sokağa dökülmek istendiğini savundu. Gökçek, "Tek merkezden talimat veriliyor. Hedefleri Türkiye... Çıkacak olaylardan CHP sorumludur" dedi. nbsp;CHP Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Denizli ve Ardahan'da; AK Parti İzmir, Adana, Hatay'da, MHP ise Iğdır, Kastamonu, Kütahya, Kocaeli ve Afyon'da sonuçlara itiraz etti.Meydanlardaki tartışmalar, seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yerini sandık kavgalarına bıraktı. Sonuçların netleşmesiyle birlikte özellikle başa baş giden şehirlerde itirazlar yükseldi. AK Parti İzmir, Adana, Hatay, Kırklareli, Zonguldak ile İstanbul'un Kartal ilçesinde; CHP Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Yalova, Denizli ve Ardahan'da; MHP ise kalesi durumundaki Iğdır ile Kocaeli, Kastamonu, Afyonkarahisar ve Kütahya'da sonuçlara itiraz etti. Kavganın merkez üssü ise Ankara oldu. Seçimi 29 bin oy farkıyla kaybeden CHP'nin adayı Mansur Yavaş, zamandan kazanmak için YSK'ya başvurarak tutanakların kesinleşmemesini istedi. İki merkezde yeniden sayım yapıldı. 12 bin tutanak tek tek incelemeye alındı. Bu sırada sosyal medya aracılığıyla halk sokaklara çağrıldı. Ardından CHP'liler oyların sayımının yapıldığı merkezlerde ve Yüksek Seçim Kurulu önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. Ardından bir basın toplantısı düzenleyen Mansur Yavaş, "Gerekirse oyların komple sayılmasını isteyeceğiz. Gerekçeli itirazlarımıza rağmen reddedilirse Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağız" dedi. CHP'nin sadece 1 oyla kaybettiği Yalova'da 124 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verildi. nbsp;
Mücadele ilçe bazında da devam etti. AK Parti; Şanlıurfa'nın Viranşehir, Muğla'nın Köyceğiz, Mersin'in Bozyazı, Kırşehir'in Çiçekdağı, Kırıkkale'nin Keskin, Zonguldak'ın Çaycuma, Adana'nın Karasalı, Eskişehir'in Mahmudiye ilçelerinde itiraz etti.
CHP, İstanbul'un Küçükçekmece, Üsküdar ve Beyoğlu; Balıkesir'in Manyas ve Burhaniye, Bursa'nın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İznik; Samsun'un Atakum, İzmir'in Selçuk ve Menderes, Niğde'nin Ulukışla, Zonguldak'ın Devrek, Artvin'in Hopa ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçelerinde itirazda bulundu.
MHP, Balıkesir Gömeç, İzmir'in Bayındır, Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde oyların yeniden sayılmasını istedi.
BDP Batman'ın Kozluk, Bitlis'in Ahlat ve Kars'ın Kağızman ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etti.

YSK'YA PSİKOLOJİK BASKI
CHP, başkentte Yüksek Seçim Kurulu'nu işgal ederek psikolojik baskı kurdu. Polis, YSK önünde toplanan kalabalığa tazyikli su ve ses bombasıyla müdahalede bulundu. CHP'li Levent Gök, kalabalığa "Buranın değil, ilçe seçim kurullarının önünü bırakmayın" talimatını verdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...