Havelsan gözünü uzaya dikti

/ Kaynak: AA
Havelsan gözünü uzaya dikti

Ekonomi Haberleri  / AA

Simülatör alanındaki faaliyetleriyle dünyanın dikkatini üzerinde toplayan Havelsan, şimdi de uzayda çalışmalar yapmaya hazırlanıyor

Artırdıkları Ar-Ge yatırımları ile yerli ürünler çıkarma noktasında önemli aşama kaydettiklerini belirten Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, "Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar" dedi. Havelsan'ın simülatör alanında oldukça güçlü yetenekleri olduğunu ve bunu geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Yamaç, "Simülatör alanındaki yeteneklerimiz denizin altından başlıyor, uzaya kadar gidiyor. Burası gerçekten geniş bir çerçeve. Şu ana kadar ürettiğimiz simülatörler havacılık ağırlıklı. F-16'lara ilişkin 6 ayrı merkezdeki teslimatları aralık ayında törenle yaptık. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için helikopter simülatörleri yaptık. Şimdi Atak helikopterlerinin simülatörlerini de Havelsan yapıyor. Bu çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Havelsan'ın, siber güvenlik noktasında kritik bir alan olan yazılım sektöründe güvenilirliği ile ön plana çıktığını ifade eden Yamaç, yazılımların güvenilir yerlerden tedarik edilmesi gerektiğini, aksi takdirde verilerin çalınması gibi riskler yaşanabileceğini kaydetti.
"Havelsan'ın yaptığı işler sanki terzi işi gibi, müşterinin ihtiyaçlarına göre" diyen Yamaç, farklı ürünler geliştirebilmek için Ar-Ge yatırımlarına hız verdiklerini söyledi. Bu çerçevede Ar-Ge yatırımlarını 11 milyon liradan 22 milyon liranın üzerine çıkardıklarını belirten Yamaç, "Yerli ürünler çıkarma noktasında önemli adımlar attık. Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar. Önümüzdeki dönemde hedefimiz, Amerika'ya dahi yazılımla ilgili işler satmak olacak. İnşallah, 2014 yılında ihracat noktasında önemli gelişmeler olacak" diye konuştu. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...