5 bin 400 pilot grevde, uçuşlar iptal oldu!

/ Kaynak: AA
5 bin 400 pilot grevde, uçuşlar iptal oldu!

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın en büyük hava yolu şirketi Lufthansa'da çalışan 5 bin 400 pilotun greve gitmesi nedeniyle 3 bin 800 uçuş iptal edildi.

Almanya'nın en büyük hava yolu şirketi Lufthansa, 5 bin 400 pilotun grev yapması nedeniyle 3 bin 800 uçuşu iptal etti.
Lufthansa'ya bağlı pilotların bulunduğu Alman pilot sendikası Cockpit'in (VC) toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca geçen hafta 3 gün sürecek grev kararı almasının ardından bu gece saat 00.00'dan itibaren 5 bin 400 pilot greve başladı. Lufthansa grev nedeniyle 3 bin 800 uçuşu iptal ederken, yaklaşık 400 binin üzeinde yolcunun grevden etkileneceği ve maddi zararın 50 milyon avroyu bulabileceği ifade ediliyor. Cockpit Sendikası Sözcüsü Markus Wahl, müzakereye açık olduklarını ancak gelen tekliflerde yeni bir şey olmadığını ifade etti. Wahl, bundan sonra paskalya tatiline kadar bir grev yapılmayacağını ancak Frankfurt Havalimanı'ndaki transit bölgesine 450 yatak konulduğunu, Frankfurt Havalimanı'nda ise 900 uçuş iptal edildiğini söyledi.
Lufthansa Sözcüsü Barbara Schaedler de acil bir anlaşmanın ufukta görülmediğini bildirdi. Scahedler, görüşmelere hazır olduklarını yineleyerek, ''Yaptığımız teklifin görüşebilir olduğuna inanıyoruz'' dedi. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dombrindt, Lufthansa ve sendikaya hızlı bir şekilde anlaşmaları çağrısında bulunarak, ''Her gün grevler nedeniyle yüz binlerce insanın ulaşımı hakkı engelliyor" diyerek yaşananlar tepki gösterdi. Grevin Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings şirketlerini kapsadığı, Germanwings şirketinin de 1300 uçuşunun yarısından fazlasını iptal ettiği bildirildi. Lufthansa, pilotların işi erken bırakabilme yaşını 60'a çıkarmayı talep ediyor ancak pilotların bağlı bulunduğu Cockpit buna karşı çıkıyor. Halen, erken emeklilik anlaşması gereğince pilotlar 55 yaşında uçuşlara son verip, yasal emeklilik yaşına kadar maaşlarının yüzde 60'ını alabiliyorlar.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...