Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın düşmeye devam ediyor

/ Kaynak: AA
Altın düşmeye devam ediyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatında cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi zayıf seyir devam ediyor

Haftanın ilk işlem gününe 1.294 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı ilk iki günde düşüş eğilimini devam ettirerek dün 1.277 dolar seviyesine kadar geriledi. Bugün ise güne 1.279 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.283 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Analistler, altının ons fiyatında bir süredir devam eden negatif görünümün, bugün ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisi ile Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisiyle şekilleneceğini belirtiyor.
Teknik olarak altının ons fiyatında 1.287 dolar seviyesinin altında kalındığı sürece sırasıyla 1.275 ve 1.263 dolar desteklerinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, 1.300 dolar seviyesinin üzerine çıkılmadığı sürece kalıcı bir toparlanmadan bahsetmenin mümkün olmayacağını tahmin ediyor.
- "Altının onsunda yukarı yönlü pozisyonlarda risk daha yüksek"
Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan konuya ilişkin değerlendirmesinde, geçen hafta 200 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 1.297 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışan altının, bu ortalamanın altına sarktığını ve dün 1.277 dolara kadar gerilediğini kaydetti. Altının ons fiyatında 1.297 dolarda bulunan 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kapanışlar görülmediği sürece yönün hala aşağı olduğunu söylemenin mümkün olduğunu aktaran Doğan, bu süreçte en önemli desteğin de 1.260 dolar seviyesinde bulunduğunu belirtti. Doğan, altının ons fiyatında herhangi bir sebeple 1.260 dolar seviyesi de kırılacak olur ise 1.180 dolar civarındaki dip seviyelerin yeniden gündeme gelebileceğini belirterek, yukarı yönlü pozisyonların riskinin daha yüksek göründüğünü ifade etti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...