Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a 144 yıllık tarihi belgeyi verdi

/ Kaynak: AA
Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a 144 yıllık tarihi belgeyi verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gül, resmi ziyaret için bulunduğu Kuveyt'te, Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a, bir caminin açılışına dair 114 yıllık tarihi bir mektup verdi.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül'ün, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a verdiği, Kuveyt'teki Hamidiye Camisi'nin açılışına dair mektup, 21 Eylül 1900 tarihini taşıyor.Kuveyt Hakimi Mübarekküssabah Paşa'nın Basra Valisi Muhsin Paşa'ya 114 yıllık önce gönderdiği mektupta, Kuveyt'te inşaatı tamamlanan caminin, dönemin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in ismiyle (Hamidiye Camisi) açıldığı anlatılıyor.Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah, Gül'ün verdiği tarihi belgeyi "Bu tarz bir belge ancak sizde olurdu zaten" diyerek aldı. Ziyaret kapsamında iki ülke hükümetleri arasında imzalanan arşiv alanındaki işbirliği protokolünü anımsatan Şeyh Sabah, yapılan anlaşmanın gereğinin bu şekilde yerine getirildiğini de belirtti.
Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a 144 yıllık tarihi belgeyi verdi

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...