Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li Akaydın'ın evi basıldı

CHP'li Akaydın'ın evi basıldı

GÜNDEM Haberleri

Antalya Belediyesinin, büyük bölümü imar ve bütçe ile ilgili olduğu iddia edilen evrakların yakıldığı ihbarı üzerine polis olay yerine geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, büyük bölümü imar ve bütçe ile ilgili olduğu iddia edilen evrakların Boğaçayı Şantiyesi'nde yakıldığı ihbarı üzerine polis olay yerine geldi. Alanda evrakların yandığını gören polis, müdahale ederek yangını söndürdü. Bir kısmı yanan evraklara el konuldu, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, teşkilat üyelerine seçim sonuçlarına ilişkin teşekkür amacıyla düzenlediği toplantıda, Boğaçayı Şantiyesi'nde belediye evraklarının yakıldığı yönünde ihbar geldiğini söyleyerek, partililere evraklara sahip çıkılması çağrısında bulundu. Bunun üzerine Köse, resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Menderes Türel ve partililer, Boğaçayı Şantiyesi'ne gitti.
MENDERES TÜREL VE PARTİLİLER OLAY YERİNE GELDİ
Alanda inceleme yapan Türel, evrakların özellikle imar ve bütçe ile ilgili olduğunu belirtti. CHP'nin yaptığı itirazların arkasında kendilerinin göreve gelmesini geciktirme gayreti olduğunu öne süren Türel, bugünkü olayla usulsüzlüklerini, yolsuzluklarını, hırsızlıklarını örtmek için bazı evrakların yok edilmesi girişiminde bulunduklarının açık şekilde ispatlandığını anlattı.
Yanan evrakların arasında iç denetim raporu ve imar ile bütçeye ilişkin 2012 ve 2013 yılları tarihli evraklar bulunduğunu ifade eden Türel, bu tür evrakların en az 5 yıl saklanması gerektiğini bildirdi. Yapılan davranışın hesabının sorulacağını dile getiren Türel, şunları söyledi:


"Hırsızlıkları örtmeye yönelik girişimi esefle kınıyorum. Hırsızlara, başta Mustafa Akaydın olmak üzere göreve başladığımızda hesabını soracağız. Yetim hakkına göz dikenlere, kursağından haram geçenlere bunların hepsinin hesabını adeta tane tane soracağımızı ifade ediyorum. 'Antalya'ya artık huzur gelsin, barış gelsin' diyerek göreve başlayacağımız süreçte hala entrikalarla kirli oyunlarla kara politikalarla ayıplarını örtmeye çalışanlar, adaletin yakasından kendilerini kurtaramayacaktır. Hırsızlıklarının hesabını sonuna kadar vereceklerdir. Biz takibi, göreve başladığımızda bunların hesabını soracağımızı ifade ediyoruz."
Türel, ne kadarının yandığını ya da ne kadarının kurtarıldığını bilmediğini ama evrakların Büyükşehir Belediyesi ve ASAT ile ilgili olduğunun görüldüğünü belirterek, evraklara emniyet ekiplerinin el koyduğunu, daha sonra kendilerinin alıp inceleyeceklerini anlattı.
Belediyedeki diğer evrakların koruma altına alınması konusunda uyarıda bulunan Türel, "Şu andan itibaren belediyedeki tüm evrakların korunması ve bu hırsızların hırsızlıklarını örtmeye yönelik çabaların engellenmesi, bir devletin yerine getirmesi gereken yükümlülüktür. O yüzden bir kez daha tüm yetkilileri uyarıyorum" ifadesini kulandı.


Belediyenin diğer şirketlerinde de usulsüzlük ve yolsuzlukla ilgili evrakların imha edildiği yönünde ihbar aldıklarını öne süren Türel, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, usulsüzlüklere göz yummayacaklarını vurguladı.
Türel, "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" dedi.
TÜREL'DEN YENİ İDDİA: KIR EVİ BASILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Boğaçayı Üretim Tesisleri'ne yapılan evrak baskını sonrası açıklama yaparak, "Ben salak mıyım yolsuzluk evraklarını neden onlarca işçinin olduğu bir yerde yakayım? Böyle bir şey olsa kır evim var götürürüm oraya başında da durur yakarım" diyen Mustafa Akaydın'a Türel'den yanıt geldi.
"AKAYDIN BUNUN HESABINI VERECEK"
"Hiçbir evrak 5 senesi dolmadan imha edilemez" diyen Türel, "Akaydın kır evine de evrak kaçırmış oraya da baskın yapılıyor şu an. Oradaki evrakların lüzumlu veya lüzumsuz olması bir şey ifade etmez. İmha için 5 yılın dolması gerekiyor. Akaydın büyük bir suç işlemiştir bunun hesabını da verecektir. Biz gereken suç duyurusunda bulunduk. İlgili birimlerde gereken tedbirleri alıyor" dedi.


HABER7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...