Olaylı maçın kararı belli oluyor!

Olaylı maçın kararı belli oluyor!

SPOR Haberleri

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çıkan saha olayları sebebiyle hakem Yıldırım tarafından tatil edilen karşılaşmayla ilgili karar çıkıyor.

Eurosport'un haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Tahkim'in itirazlara vereceği kararın ardından harekete geçecek. Peki ya ne sonuç çıkacak?

İşte detaylar...

BUGÜN SON GÜN


Türkiye Futbol Federasyonu, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili kararını vermek için Tahkim Kurulu'nu bekliyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu bordo mavili takıma 5 maç saha olayları 1 maç kötü ve çirkin tezahüratla beraber 6 maç saha kapatma cezası verdi. Trabzonspor, temsilci raporları sonucunda verilen cezaya itirazını yapmıştı. Tahkm Kurulu yapacağı toplantıyla birlikte bu cezaları değerlendirecek. Ardından tatil edilen maçın kararı için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu devreye girecek. TFF, Galatasaray-Fenerbahçe maçına kadar kararı bu süreci sonlandırmak istiyor. Eğer Tahkim Kurulu itirazları görüşür ve karara bağlarsa sadece karşılaşmanın sonucu ile ilgili detay kalacak.

İTİRAZ SÜRESİ BİTTİ

Verilen cezanın ardından Trabzonspor yönetimi 6 maçlık ceza için Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Geçen hafta yapılan toplantıda bordo-mavili yönetim ve hukukçuları savunma için 5 günlük ek süre istemişlerdi. Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu 5 günlük süre bugün sona eriyor. Trabzonspor, saha olaylarının fazla abartıldığı ve taraftarın tahrik edildiğini belirten televizyon görüntüleriyle duruşmalı bir savunma yapacak ve maçın tekrarını isteyecek. Savunmalar bittikten sonra Tahkim Kurulu kararını verecek. Tahkim Kurulu ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararını onaylayacak ya da indirime gidecek.

İŞTE İHTİMALLER

Bugün açıklanması beklenen Tahkim Kurulu kararlarından sonra gözler Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na çevrilecek. Alınacak kararlar için sadece üç seçenek bulunuyor.

1- Karşılaşma 3-0 Fenerbahçe'nin lehine tescil edecek, ya
2- Maçın tekrarı istenecek
3- Mücadele, Fenerbahçe'nin 1-0 galibiyetiyle tatil edildiği dakikadan itibaren seyircisiz oynanacak.

TEKRARLANMASI İMKANSIZ

Bu sezonun ilk yarısında oynanan Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasının son anlarında Beşiktaşlı olduğu iddia edilen taraftarların sahaya girmesi üzerine hakem maçı tatil etmiş, yapılan değerlendirmelerin ardından TFF Galatasaray'ın karşılaşmayı hükmen 3-0 kazandığını açıklamıştı.

Türkiye Futbol federasyonu Yönetim Kurulu'nun maçı 3-0 Fenerbahçe lehinde karara bağlaması bekleniyor.

EUROSPORT

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...