CHP'li eski başkana baskın! Yakalandılar

/ Kaynak: İHA
CHP'li eski başkana baskın! Yakalandılar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yeni Başkan Menderes Türel, seçimi kaybeden CHP'nin yolsuzluk ve hırsızlığını gizlemeye çalıştığını söyledi.

Derin darbe girişimi olarak tanımlanan 17 Aralık sonrası hükümeti 'yolsuzluk ve rüşvet' iddiaları ile hedef alan CHP, Antalya'da suçüstü yakalandı. Resmi olmayan sonuçlara göre başkanlığı kazanan Menderes Türel'le partililer, dün Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı İmalat ve Üretim Tesisleri'nde belediyeye ait olduğu ileri sürülen imar-bütçe evraklarının yakıldığına yönelik ihbar üzerine olay yerine gitti. İhbar doğru çıktı ve şantiyede yüzlerce evrakın yakıldığı anlaşıldı. Polis ve jandarma, evrakların bir kısmını kurtarabildi. Tesislerde incelemede bulunan Türel, "Biz eski başkan Mustafa Akaydın'ın seçim sürecine yönelik yaptığı itirazların gayesinin yolsuzlukla ilgili evrakları yok etmek olduğunu söylemiştik. Üzerinde 2012-2013 yazan evraklar var. Hemen hepsi imar ve bütçe ile ilgili. Islak imzalı bu evrakların 5 yıl saklanması gerekiyordu. Bazı binaların yakılmasının bile düşünüldüğü iddia ediliyor. Yetim hakkı yiyenlerin son kuruşuna kadar hesabını soracağız. Akaydın'ın evrakları yaktıktan sonra ABD'de yaşayan kızının yanına kaçacağı söyleniyor. Bu konuda güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyorum."
AKAYDIN: KAÇMIYORUM
İddialara cevap veren Mustafa Akaydın ise, şunları söyledi: "Bu bir siyasi vandalizmdir, devlet saldırısıdır. 3 saat boyunca vali ve emniyet müdürüne ulaşamadım. Yakıldığı iddia edilen belediye evrakları, arka odamda bekleyen çöp niteliğindeki evraklar. Böyle bir şey yapmak istesem bunu gündüz, herkesin önünde mi yaparım. Bu matbuat her zaman belediye tesislerinde yakılır. Benden sonra belediye başkanı Menderes Türel olacaksa ona temiz bir belediye bırakmak için her ay 15-20 santimetre kalınlıktaki meclis gündemine ilişkin klasörü yakmak üzere gönderdim. Suç duyurusunda bulunacağım." Akaydın, "Amerika'ya kaçacak" iddiasına da, "Neden kaçayım? Benim bir ayıbım yok ki" cevabını verdi. Öte yandan CHP, nbsp;başkanlık seçiminin iptali ve tümden yenilenmesini nbsp;talep etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iddialar üzerine Adnan Keskin, Yakup Akkaya ve Bihlun Tamaylıgil'den oluşan bir heyeti Antalya'ya gönderdi. nbsp;


nbsp;CHP'li eski başkana baskın! Yakalandılar


BELEDİYE BİNASINDA DA ARBEDE: 10 GÖZALTI
Evrakların kaçırıldığı iddiası üzerine bir grup, büyükşehir binasına girdi. Gruptakiler, çöp araçlarına konulmak üzere hazırlanan poşetlerdeki belgeleri koruma altına aldı. Kamyonlara yüklenen bazı torbaları da indiren eylemciler, polis gelince dağıldı. Evrak yaktığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...