Emrullah İşler: 'Türkiye yolsuzlukla mücadelede sınıf atladı'

Emrullah İşler: 'Türkiye yolsuzlukla mücadelede sınıf atladı'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı İşler, Uluslararası Şeffaflık Örgütü verilerine göre, Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede daha iyi bir seviyeye geldiğini söyledi.

MHP Mersin milletvekili Ali Öz'ün yazılı soru önergesini cevaplayan İşler, "Hükümetlerimiz döneminde saydamlığın artırılması ve yolsuzlukla mücadele alanında köklü adımlar atıldı, atılmaya da devam ediyor. Bunun meyveleri de kısa sürede alınmıştır" dedi. Önergede bahsedilen Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün raporunu da değerlendiren İşler, şöyle devam etti: "Yolsuzluk Algısı Endeksi, 1995'ten bu yana İngiltere merkezli bu örgüt tarafından her yıl düzenli olarak yayınlanıyor. Söz konusu rapora göre, Türkiye 2002 yılında 102 ülke arasında 65. sırada iken, 2013'te 177 ülke arasında 53. sıraya yükseldi. Burada araştırma kapsamındaki ülke sayısı artışına rağmen sıralama açısından daha iyi bir seviye yakalamış olduğu gözden kaçırılmamalıdır."
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...