Bülent Arınç: 'Köşk seçimini ilk turda kazanırız'

Bülent Arınç: 'Köşk seçimini ilk turda kazanırız'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 5 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin adayının ilk turda kazanabileceğini söyledi.

Bülent Arınç, "Neden? Çünkü bugünkü oy oranımız yüzde 46 ise bu her şeye rağmen yüzde 46'dır. Yani iftiraların, hakaretlerin, CD'lerin, kasetlerin tartışılmadığı, sadece mahalli seçim şartları içinde bir seçim yapılmış olsaydı zannediyorum ki oyumuz yüzde 50'lere yakın olurdu" dedi. Arınç, "Bugün AK Parti yüzde 50'lik oy oranını kontrol edebilecek ve yüzde 50'nin her zaman oy verebileceği bir adayı mutlaka çıkarabilecek durumda. Yüzde 51 lazımsa, o yüzde 1'i de mutlaka buluruz, yeter ki seçim normal şartlar içerisinde yapılsın. Ben o meselenin (cumhurbaşkanlığı) şimdiden çözüldüğünü düşünüyorum" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Arınç, yerel seçimlerde CHP'nin çok büyük bir yenilgi aldığını belirterek, "Zannediyorum ki Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı tartışılacaktır" ifadesini kullandı. Öte yandan Arınç, "CHP'nin 'AA'nın Ankara'daki partililerin moralini bozup, zafiyet oluşturmak istediği' yönündeki" iddiaları üzerine, "Bir defa bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum, Ajansımız manipülasyona gitmemiştir. Haberleri bir tarafta farklı bir şekilde verip, diğer partinin aleyhinde sonuç çıkaracak bir çabanın içerisinde de olmamıştır" diye konuştu.
ANKARA AA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...