Ceylanpınar'daki gerilimin asıl sebebi stratejik kapı

Ceylanpınar'daki gerilimin asıl sebebi stratejik kapı

GÜNDEM Haberleri

Ceylanpınar'da AK Parti adayı Menderes Atilla'nın kazanması üzerine BDP tarafından oluşturulan gerilimin perde arkasında Suriye'deki gelişmeler var.

nbsp;Daha önce BDP'li İsmail Aslan'ın yönettiği Ceylanpınar, Suriye sınırının sıfır noktasında. Hemen karşısında oldukça stratejik öneme sahip olan Resulayn bulunuyor. PKK, Kuzey Suriye'de özerkliği ilk kez bu ilçede ilan etmişti. PKK'nın Suriye kolu PYD geçtiğimiz yaz Rasulayn'ı El Nusra'dan alarak bayrak dikmiş ve Türkiye'de de uzun süre gündem olmuştu. Rasulayn aynı zamanda sınırın diğer tarafındaki Kürt bölgelerini birbirine bağlayan oldukça stratejik bir konumda. PYD, Rasulayn'a komşu Tel Abyad'ı kontrol altında tutan Irak Şam İslam Devletine (IŞİD) karşı verdiği mücadeleyi buradan destekliyor. Ceylanpınar'ın bu kadar çok önemsenmesinin nedeni de Rasulayn'ın kapı komşusu olması... nbsp;
Haber Merkezi İSTANBUL nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...