Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seçim itirafı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seçim itirafı

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gazetesi The Wall Street Journal'a itiraf gibi seçim değerlendirmesi yaptı.

Kılıçdaroğlu, seçimden istedikleri sonucu alamamayı 'toplumun kendi ekonomisini iktidar ile özdeşleştirmesi'ne bağladı. Oy beklentilerinin yüzde 30 olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, partisine "siz tümüyle olayları yolsuzluk üzerine inşa ettiniz" ve "CHP eleştirir, ama hiçbir proje üretmez" eleştirisi yöneltildiğini söyledi.
"KÜRTLERE GÜVEN VEREMEDİK"
Kılıçdaroğlu özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yüzde 1'lerin altında kalmaları konusunda ise "Kürtlere yeteri kadar güven vermediğimiz kanısındayım. Biz olabildiğince o bölgeye çok fazla gittik. Yeni projelerimizle gittik, öneriler götürdük. Çözüm sürecinin AK Parti tekelinde olmadığını, CHP iktidarında da sorunun çözümü için olağanüstü çaba harcayacağımızı ifade ettik. Ama Diyarbakır ve Hakkâri'de yokuz. Kars, Ardahan, Elazığ, Adıyaman'da aldığımız sonuçlar fena sayılmaz" dedi. (haber 7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...