Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şili'de depremler birbiri ardına geliyor, tsunami uyarısı yapıldı

/ Kaynak: AA
Şili'de depremler birbiri ardına geliyor, tsunami uyarısı yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Şili sallanmaya devam ediyor. Şili donanması, sarsıntının ardından tsunami uyarısı yaptı, işte son durum...

Güney Amerika ülkelerinden Şili'de dünkü 8,2 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de 7,6'lık artçı şok kaydedildi.ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının büyüklüğünü önce 7,8 olarak açıkladı, daha sonra 7,6'ya düşürdü.Merkez üssü Iquique kentinin 19 kilometre güneyinde olan artçı şokun, 25 kilometre derinlikle meydana geldiği belirlendi. Sarsıntıdan 45 dakika önce de 6,4 büyüklüğündeki başka bir artı şok kaydedilmişti. Şili donanması, sarsıntının ardından tsunami uyarısı yaptı ve deniz seviyesine yakın bölgelerde yaşayanlar yüksek bölgelere tahliye edildi.Dün yerel saatle 20.46'da meydana gelen ve altı kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 8,2 büyüklüğündeki depremin ardından sokaklara dökülen Şili halkı, bu geceyi de dışarıda geçirdi.
Şili'nin 4 bin kilometre uzunluğundaki Büyük Okyanus sahili boyunca hissedilen artçı şok, 900 bin kişiyi sokaklara döktü.
- Devlet Başkanı Bachelet de tahliye edildi
Depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek için Arica kentinde bulunan Devlet Başkanı Michelle Bachelet, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada "Ben de tahliye edilenler arasındayım. Herkes, hazırlıklı" ifadesini kullandı.
Yetkililer, kırsal kesimlerle henüz iletişim kurulamadığına, iki gündür devam eden sarsıntılarda ölen ve yaralananların sayısının daha yüksek olabileceğine işaret etti.
uzakadam


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...