'Mendil kapmaca' oyunu internet oyunlarına karşı

'Mendil kapmaca' oyunu internet oyunlarına karşı

YAŞAM Haberleri

"Mendil kapmaca", "sos", "üç taş", gibi internet oyunlarının ön plana çıkmasıyla unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunları kitapta toplandı.

"Mendil kapmaca", "sos", nbsp;"üç taş", "ortada sıçan", "lastik atlama" ve kum sekseği" gibi herkesin çocukluğunda oynadığı ama günümüz şartlarında "subway surf", "su ve ateş", gibi internet oyunlarının ön plana çıkmasıyla unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunları kitapta toplandı. Çocukluk hatıralarından yola çıkan yazar Erol Erdoğan, 15 yılda derlediği yaklaşık 700 oyun içinden 100'ünü resimli ve anlatımlı olarak yayımladı. nbsp;Erdoğan: nbsp;"Çocuklara 'bırak interneti sokağa çık' demek yerine, çocuğun internette vakit geçirmesini sağlıklı şekilde sağlamak lazım. Ancak çocuğun sokağa çıkarak oyun oynamasını da başarmamız gerekiyor. Geleneksel çocuk oyunları çocuğa dayanışmayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı öğretiyor" dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...