Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fazla koşmak erken ölüm sebebi

/ Kaynak: İHA
Fazla koşmak erken ölüm sebebi

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Kilo vermek, stresi azaltmak, kan basıncını düşürmek gibi faydaları olan koşmanın erken ölüme neden olabileceği tespit edildi.

Haftada 2/2,5 saatten fazla uzun mesafe koşucuların hiç koşmayanlar kadar yaşam ömrünün kısaldığı ortaya çıktı. Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin yıllık toplantısında açıklanan, 4 bin kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmanın sonucuna göre sağlık için faydalı olan orta ölçüde (haftada 1/1,5 saat) koşmak. Makalenin yazarlarından Kansas'taki Orta Amerika Kalp Enstitüsü Koruyucu Kardiyoloji Müdürü James O'Keefe, haftalık makul bir seviyede koşanların yüzde 40-25 arası değişen bir oranda yaşam sürelerinİN ortalama 6 sene uzadığını ifade etti. Bunun yanında çok fazla koşmanın stresi artırdığı ve domino etkisi yaparak başka rahatsızlıklara da neden olabileceği keşfedildi. Düzenli ve aşırı derecede egzersiz yapmanın kalbin şeklini değiştirip, vücuda başka zararlar verdiği belirtiliyor. O'Keefe, egzersiz yapmak konusunda insanların hevesini kırmak istemediklerini dile getirerek, fakat dengeli bir spor planı yürütmeyi, kardiyo dışında mutlaka yoga, plates gibi forma sokan egzersizleri de yapmayı öneriyor. nbsp;

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...