Tekirdağ'da tarihi eser operasyonu

/ Kaynak: AA
Tekirdağ'da tarihi eser operasyonu

YAŞAM Haberleri  / AA

Tekirdağ'da tarihi eser operasyonu 1500 sikke, Abdülhamit Han dönemine ait hisse senetleri ve 300 yıllık olduğu tahmin edilen Kur'an-ı Kerim ele geçirildi.

Malkara ilçesindeki tarihi eser operasyonunda, bin 500 sikke, Abdülhamit Han dönemine ait hisse senetleri ve 300 yıllık olduğu tahmin edilen Kur'an-ı Kerim ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.Alınan bilgiye göre, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 aydır yürüttükleri soruşturma kapsamında, N.İ'nin (55) ev ve iş yerinde arama yaptı.Aramalarda, bin 500 sikke, çeşitli testi ve çömlekler, Tunç dönemine ait ilaç havanları, gözyaşı şişeleri, ok uçları, Abdülhamit Han dönemine ait hisse senetleri, 300 yıllık olduğu tahmin edilen Kur'an-ı Kerim ve tapular ile toplam 5 bin parçaya yakın çeşitli metal obje bulundu. N.İ. gözaltına alındı.Müze yetkilileri, tarihi eserlerin Tunç, Kalkolitik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğunu ifade etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...