Kış lastiği uygulamasının sona eriyor

/ Kaynak: AA
Kış lastiği uygulamasının sona eriyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla, kış lastiklerinin değiştirilmeye başlanabileceği bildirildi.

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde kış lastiği kullanmanın yanlış olduğunu söyledi.Kış lastiklerinin yaz mevsiminde kullanılmasının araçlara ciddi zararlar verebileceğini belirten Şeker, sürücülerin can güvenliği için kış lastiklerini çıkartmaları gerektiğini vurguladı.Hiçbir şeyin insan canından önemli olmadığını dile getiren Şeker, şöyle devam etti:"Kış lastiği uygulaması sona erdi. Kış lastiği kullanan araç sürücülerinin, mevsim şartlarına uygun lastik kullanmaları gerekiyor. Yaz lastikleri ısıya daha dayanıklı. Kış lastikleri 7 derecenin altında performans gösterirken, normal lastikler yaz mevsiminde kış lastiklerine göre her yönden daha iyi performans gösteriyor. Kış lastiklerinin yaz mevsiminde kullanılması doğru değildir. Kış lastiğini yaz mevsiminde kullanmanın hiçbir faydası yok."

- "Kış lastikleri dikey olarak saklanmalı"

Şeker, kış lastiklerinin dikey olarak saklanması gerektiğini, yatay olarak üst üste konulan lastiklerin çatlama yapabileceğini söyledi.
Lastiklerin rutubetten uzak bir şekilde saklanması gerektiğini dile getiren Şeker, şunları kaydetti:
"Aksi durumda lastiklerimizi bir sonraki yıl kullanamayız. Kış lastiklerinin saklanması da çok önemli bir konu. Tüm sürücülere bu uyarıları dikkate almasını önemsiyoruz. Lastikler gelişi güzel bir kenara atılırsa, tel kırılmalarına bağlı olarak aniden patlama olabilir ya da lastik inmelerine bağlı kazalar meydana gelebilir."
Lastik tamircisi Metin El ise uygulamanın sora ermesiyle birçok araç sürücüsünün kış lastiklerini çıkardığını ve mevsime uygun lastik taktırdıklarını ifade etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...