Acun Ilıcalı'yı kızdıracak haber!

Acun Ilıcalı'yı kızdıracak haber!

MAGAZİN Haberleri

Global Agency CEO'su İzzet Pinto'nun yazdığı 'Işığın Hiç Sönmesin' isimli şarkı yarışma programı CBS kanalı eylül ayında yayınlamaya başlayacak.

CBS'deki ilk şarkı yarışma programı olacak "Işığın Hiç Sönmesin", ABD'nin yanı sıra 12 ülkede daha yayınlanacak. İzzet Pinto: "Çok mutluyuz, çok ciddi bir başarı elde ettik. Türkiye için de çok büyük bir reklam olacak" dedi ve şöyle devam etti...


Global Agency CEO'su İzzet nbsp;Pinto'nun formatını yazdığı "Işığın hiç sönmesin" isimli şarkı Yarışma programını Amerikan CBS kanalı eylül ayında yayınlamaya başlayacak.


Pinto, 6,5 ay önce formatını nbsp;kendisinin yazdığı İngilizce adı "Keep Your Light Shining" olan "Işığın Hiç nbsp;Sönmesin" isimli şarkı yarışma programının eylül ayında ABD'deki CBS kanalında nbsp;yayınlanmaya başlayacağının sevincini yaşadıklarını söyledi.


Program formatının 6 ay önce Cannes'deki büyük bir fuarda yapılan nbsp;yarışmada, en iyi 25 formattan biri seçildiğine dikkati çeken Pinto, programın nbsp;ABD'nin yanı sıra Ukrayna, Orta Doğu ülkeleri, ABD, İtalya, İspanya, Fransa, nbsp;Portekiz, Avustralya, Tayland ve Çin'e de satıldığını, 2 ülkeyle ise görüşme aşamasında olduklarını belirtti.


Pinto, formatın ABD'nin en büyük kanalı CBS'ye satılmış olmasının nbsp;önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:


"Şu anda CBS raytinglerde bir numara durumda ve şimdiye kadar da hiç nbsp;şarkı yarışması yayınlamadı. Bu CBS'deki ilk şarkı yarışması programıdır. Bundan nbsp;dolayı da ABD'de çok ciddi haber oldu. İki hafta önce Las Vegas'ta pilot bölümü nbsp;çekildi ve çok beğenildi, büyük ihtimalle eylül ayında yayına girmesi bekleniyor. nbsp;Programın yapımcısı programa çok güveniyor. Bu ABD televizyonlarına satılan ilk nbsp;Türk formatı oldu."


Formatın içeriği
Global Agency CEO'su Pinto, programın içeriğinin ise çok özgün nbsp;olduğunu ve bu nedenle otoritelerin programın büyük ilgi çekeceğine inandığını nbsp;ifade etti. Yarışmada üç jüri olduğunu ve stüdyonun ortasına oturduklarını, daire nbsp;içerisinde ise 12 tane yarışmacının bulunduğunu anlatan Pinto, şöyle devam etti: "Yarışmacılar çember halinde. Birinci yarışmacı üzerindeki spot ışığı nbsp;yanıyor şarkısını söylüyor, 20 saniye sonra diğerine sıra geliyor. Bir şarkıyı 12 nbsp;kişi söylüyor ve şarkının sonunda da jüri adayları birer kişiyi koruma altına nbsp;alıyor. Seyirciler de bir kişiyi ellerindeki oy makinesiyle eliyorlar ve her bir nbsp;şarkının sonunda bir kişi eleniyor. İkinci şarkıya 11 kişi katılıyor, her bir nbsp;şarkının sonunda bir tane kazananımız oluyor." Yarışma programının sonunda bir kazanan olduğunu anlatan Pinto, "Ama nbsp;13. bölümde 12 birinci yarışıyor büyük finalde. Sezonun birincisi seçiliyor, ödül nbsp;olarak ise jüride sadece şarkıcılar var ve o şarkıcılardan istediği şarkıcının nbsp;vokalisti oluyor" diye konuştu.


Müzik kanallarını izlerken esinlendi
Pinto, bir pazar günü müzik kanallarını izlerken bir anda aklına bir nbsp;şarkının birkaç kişi tarafından söylenme fikrinin geldiğini ve yarışma formatını nbsp;hemen oluşturmaya başladığını söyledi. Yaklaşık 7 senedir bu işi yaptığını ve müşterinin ne istediğini nbsp;bildiğini bildiren Pinto, sözlerini şöyle devam ettirdi: "Çok beğenildi... Bu kadar kısa sürede birçok ülkeye satılması da nbsp;bunun bir göstergesi. 'O Ses Türkiye' yarışması formatı gibi dünyayı kasıp nbsp;kavuracak bir yarışma formatı olduğunu düşünüyorum. Sektördekiler de böyle nbsp;söylüyor. Çok mutluyuz, çok ciddi bir başarı elde ettik. Türkiye için de çok nbsp;büyük bir Reklam olacak. Önce dünyada çok başarılı olduktan sonra Türk nbsp;televizyonlarında programı yapmayı düşünüyorum. Türkiye'den çok kişi istiyor nbsp;
ama nbsp;ondan sonra bu pazara sokmak istiyorum." Pinto, şu andaki şarkı yarışması formatlarının birbirine çok yakın nbsp;olduğuna vurgu yaparak, kendi projesine gösterilen ilginin ise çok özgün olmasına nbsp;bağladığını ve bu yüzden yarışmanın büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Yeni projelerinin de bulunduğunu anlatan Pinto, iki müzik yarışması nbsp;formatı daha yazdığını ve önümüzdeki hafta bir fuarda bunları tanıtacaklarını nbsp;kaydetti.Pinto son olarak önümüzdeki yıl "Global Agency"nin halka açılacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...