Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursasporlu Enes Ünal'a teklif yağıyor!

/ Kaynak: AA
Bursasporlu Enes Ünal'a teklif yağıyor!

SPOR Haberleri  / AA

Bursaspor'un 17 yaşındaki yıldız adayı golcüsü Enes Ünal'a, İngiltere ve Almanya'nın dünyaca ünlü kulüplerinden teklifler yağıyor.

İngiltere'de Premier Lig'den Chelsea ve Manchester City ile Almanya'nın Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund takımları başta olmak üzere çok sayıda ünlü kulüp, Ünal'ı kadrosuna dahil edebilmek için birbirleriyle yarışıyor. Ünal'ın son olarak 17 Yaş Altı Milli Takımının, UEFA Avrupa Şampiyonası Elit Tur müsabakalarında gösterdiği performansın ardından söz konusu kulüpler, menajerler aracığıyla yeşil-beyazlı kulübün kapısını çalmaya başladı. Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'ın, teklifler üzerine "Başka bir kulübe vermeyi kesinlikle düşünmüyorum. Enes daha 17 yaşında ve Bursaspor'a uzun yıllar hizmet edecek" diyerek görüşme taleplerini reddettiği belirtildi. Özellikle Chelsea'nin, kulüp menajerleri aracılığıyla Ünal transferinde oldukça ısrarcı davrandığı ve bunu gerçekleştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını yeşil-beyazlı kulübün yöneticilerine ilettiği öğrenildi.
Bu gelişmelerin ardından özellikle 3 kulübün, sezon sonuna kadar transfer için ısrarlarını sürdürmesi bekleniyor.


16 YAŞINDA ADINI REKORLARA YAZDIRDI
Bursaspor'un eski savunma oyuncularından Mesut Ünal'ın oğlu olan Enes Ünal, futbola 9 yaşında yeşil-beyazlı takımın altyapısında başladı. Kulübün 14 Yaş Altı Takımında forma giydiği 134 karşılaşmada 203 gol atma başarısı göstererek maç başına 1,5 gol ortalamasını tutturan Ünal, geçen sezonun ikinci yarısında dönemin teknik direktörü Hikmet Karaman tarafından A takıma alındı. Yine bu sezon öncesi Chelsea, Manchester United, Manchester City ve Borussia Dortmund gibi dünyaca ünlü kulüplerin takibe aldığı oyuncu, 5 Mayıs 2013'te Bursaspor ile 3 yıllık profesyonel sözleşmeyi imzaladı. "Yeşil Timsah"ın sezon başında UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Vojvodina ile oynadığı karşılaşmada ilk kez resmi olarak forma giyen yıldız adayı, kulüp tarihinde bir rekora imza attı. Bu müsabakanın 85. dakikasında Sebastian Pinto'nun yerine oyuna giren Enes Ünal hem ilk kez bir resmi müsabakada A takım formasıyla sahaya çıktı hem de Bursaspor tarihinin "bir resmi maçta en genç forma giyen oyuncusu" unvanını elde etti. Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında, 25 Ağustos 2013'te Bursa'daki Galatasaray maçında sonradan oyuna giren ve rakip fileleri havalandıran Ünal, lig kariyerinin ilk golüne imza attı. Ünal böylece "Spor Toto Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu" unvanına sahip oldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...