Finale yükseldi!

/ Kaynak: DHA
Finale yükseldi!

SPOR Haberleri  / DHA

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üçüncü gün müsabakaları Trio Arena'da sabah seansıyla başladı.

Şampiyonanın üçüncü günü sabah seansında Türkiye adına ilk olarak mindere 69 kiloda Burcu Örskaya çıktı. 1. turda Letonyalı Laura Skujina ile karşılaşan Burcu Örskaya, bu karşılaşmada 2-0 öne geçmesine rağmen karşılaşmayı 5-4 kaybederek elendi.
İkinci olarak mindere 1. turda Soner Demirtaş çıktı. Soner, 74 kiloda Alman Georg Hart karşısında zorlansa da karşılaşmanın ilk üç dakikasını 4-2 önde tamamladı. İkinci devrede ise Soner, kontrollü başlamasına rağmen kendi hatası nedeniyle son 20 saniyede 2 puan verince karşılaşma 4-4 oldu. Maçın bitmesine 8 saniye kala Alman Georg Hart, iki puanlık oyun denedi, ancak bunun karşısında Soner de 2 puan alması gerekirken karşılaşma sona erdi. Hakemler, Alman sporcuyu galip ilan ederken antrenör Adem Bereket itiraz süngerini mindere attı. İtiraz haklı bulundu ve Soner'in 2 puanı verildi ve karşılaşma 6-6 oldu. Son puanı Türk sporcu aldığı için Soner 1. turu geçen taraf oldu ve çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Soner Demirtaş, Bulgar Kiril Stoychev Terziv ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde bitiren Demirtaş, karşılaşmayı 5-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Finale yükselmek için Azeri Jabrayil Hasanov ile karşılaşan Soner, 2-0 öne geçmesine rağmen rakibine kendi oyunuyla yakalandı ve tuş olarak final şansını kabetti. Direkt olarak 3'üncülük maçına çıkacak olan Soner, repesajdan gelecek olan rakibiyle akşam seansında karşılaşacak. 55 kilo Bediha Gün, 1. tur karşılaşması için İsveçli Sofia Makdelena Mattsson ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren atak güreşen Mattsson, 1 dakika 35 saniyede 7-0 öndeyken Bediha Gün'ü tuş yaparak maçı kazanan taraf oldu. İsveçli sporcuya yenilen Bediha Gün, rakibi finale çıktığı için Rus İrina Ologonova ile üçüncülük maçına akşam seansında çıkacak.


TAHA AKGÜL 3. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA ÇOK YAKIN
Türkiye adına sabah seansında mücadele eden dördüncü sporcu, 125 kiloda son iki Avrupa şampiyonu Taha Akgül oldu. Taha, maçlarına fırtına gibi başladı ve hiç bir rakibine puan vermeden finale çıktı. 3. kez Avrupa şampiyonluğu isteyen Akgül, 1. tur ilk maçında Ermenistanlı Andranik Galstyan ile karşılaştı. 10-0'lık skor yakalayan Taha, rakibini teknik üstünlükle yendi. Taha Akgül, çeyrek finalde Belaruslu Vadzim Shvedau'yu 11-0 teknik üstünlükle yendi ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde de fırtına gibi esen Taha Akgül, Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyi karşında da 10-0 öne geçti ve teknik üstünlükle karşılaşmayı kazanarak finale çıktı. Taha Akgül, finalde akşam seansında Rus Alan Anatolevitch Kugaev ile karşılaşacak.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...