Hayati Yazıcı'dan Twitter açıklaması: Hemen...

/ Kaynak: İHA
Hayati Yazıcı'dan Twitter açıklaması: Hemen...

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararıyla ilgili açıklama yaptı: 'Karar çıktı, hemen otomatikman devreye girecek diye bir şey yok' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı mahkemenin twitter kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yazıcı, Rize Tanıtım Günleri etkinliğine katıldı. Yazıcı, etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Ergenekon davası ile ilgili olarak gerekçeli kararın açıklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bakan Yazıcı, "Hayırlı olsun, çok uzadı çok geçmişti. Hep merak ediyorduk niye bu kadar uzar, 8 ay gerekçeli karar, çok uzadı. Demek ki yazımı, derlenmesi, toparlanması baya bir küsurat arz ediyordu. Tabi kararı biz de göreceğiz, merak ediyoruz, bakacağız irdeleyeceğiz. Gerekçeli karara ilişkin değerlendirme yapacak veriye sahip değiliz" cevabını verdi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TWITTER KARARI

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına ilişkin soru üzerine Bakan Yazıcı, "Mahkeme kararlarının uygulanma süreci de olabilir. 'Karar çıktı, hemen otomatikman devreye girecek' diye bir şey yok. Hukuk devletinde mahkeme kararları önemlidir. Anayasa Mahkemesi ismi üzerinde, o konuda ki hak ihlallerini incelemesini yapan bir yüksek mahkeme, dolayısıyla elbetteki ilgili kurumlar bunu değerlendirince gereğini yapacaklardır" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...