Rusya, Ukrayna'ya verdiği doğalgaza öyle bir zam yaptı ki!

/ Kaynak: İHA
Rusya, Ukrayna'ya verdiği doğalgaza öyle bir zam yaptı ki!

Ekonomi Haberleri  / İHA

Rusya, Ukrayna'ya sattığı doğalgazın fiyatını iki gün içinde ikinci kez artırarak 485 dolara çıkardı.

İki gün önce, Ukrayna'ya sattığı doğalgazın fiyatını 268,5 dolardan 385,5 dolara çıkardığını açıklayan Rusya, bugün de 485 dolara yükseltme kararı aldıRusya, Ukrayna'ya sattığı doğalgazın fiyatını iki gün içinde ikinci kez artırarak 485 dolara çıkardı.Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, gaz şirketi Gazprom Genel Müdürü Aleksey Miller ile Ukrana'ya verilen doğalgazın fiyatını ve Kiev yönetiminin doğalgaz borcunu görüştü.Miller, Gazprom'un, Ukrayna'ya sattığı doğalgazın fiyatını, nisan ayından geçerli olmak üzere, bin metreküpünü 485 dolara çıkardığını açıkladı.Ukrayna'nın, mart ayında Rusya'dan aldığı 1 milyar 956 milyon metreküp doğalgaza karşılık bir kuruş bile ödemediğiniği ileri süren Miller, Ukrayna gaz şirketi Naftogaz'ın Gazprom'a borcunun 2, 2 milyar doları aştığını ifade etti.Miller, Avrupa'ya giden dolgaz için Ukrayna'ya ödenen transit ücretinin de otomatik olarak yüzde 10 artırıldığını bildirdi.
Rusya 2010'da, Karadeniz Filosu'nun 25 yıl daha Sivastopol'de konuşlandırılması karşılığı, Ukrayna'ya verdiği doğalgazın bin metreküpünü 268,5 dolara çekmişti.
Ukrana'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ile özel statülü kent Sivastopol'ün tek taraflı Rusya'ya bağlanma kararından sonra Rusya, doğalgaz indirim anlaşmasını feshetme kararı almış, Kiev yönetimine verdiği doğalgazın bin metreküp fiyatını 385,5 dolara çıkardığını duyurmuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...