CHP bu ilde de itiraz ediyor

/ Kaynak: AA
CHP bu ilde de itiraz ediyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP bu ilde de itiraz ediyor, işte detaylar...

Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, sandıkların tamamının yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.CHP İl Başkanı İlimdar Senem, yaptığı açıklamada, daha önce Merkez İlçe Seçim Kurulu'na bulundukları itirazda 25 sandıktaki geçersiz oyların sayıldığını anımsattı.Bu kez de İl Seçim Kurulu'na başvurarak sandıkların tamamının yeniden sayılması talebinde bulunduklarını, taleplerinin İl Seçim Kurulu'nca dikkate alınacağını ifade eden Senem, "Daha önce bulunduğumuz itirazda 25 sandıktaki geçersiz oylar sayılmıştı ancak bu kez itirazımız, tüm sandıkların yeniden sayılmasıdır. Bu amaçla dilekçemizi verdik" dedi.Seçimlerden sonra yapılan ilk sayımlarda partilerinin 3 bin 320, AK Parti'nin ise 3 bin 375 oy aldığını hatırlatan Senem, şunları kaydetti:"Ancak sandıklara yönelik çeşitli iddialar var. Birçok sandıkta iptal edilen oylarla ilgili çok açık bir şekilde belirtilen bir durum yok. Bu nedenle bizim isteğimiz belediye sınırlarında kullanılan tüm sandıkların yeniden sayılmasıdır. Olmuyorsa da en azından bizim talep ettiğimiz sandıklar yeniden sayılsın. Hem geçersizler hem de diğer oylar sayılsın. Sandıkların yeniden sayılmasıyla CHP'nin oylarının artacağına inanıyoruz."
CHP yönetiminin, daha önce Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurusu üzerine 25 sandıktaki geçersiz oylar yeniden sayılmış, sayım sonunda AK Parti'ye 20, CHP'ye ise 3 oy daha çıkmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...