Rusya'dan Türkiye'ye uyarı!

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Türkiye'ye uyarı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Lavrov, ABD savaş gemilerinin Karadeniz'de bulunma sürelerine ilişkin, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tüm hükümlerine uyulması gerektiğini söyledi.

Moskova'da Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov'la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, bir gazetecinin, ABD savaş gemilerinin Karadeniz'de bulunma süresinin aştığı yönündeki sorusuna cevap verdi.
Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nde, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelera ait savaş gemilerinin tonajları ve bulunma süreleriyle ilgili açık kriterler olduğuna işaret eden Lavrov, "Son dönemde Amerikan gemileri iki kez belirlenen süreyi aşarak görev sürelerini uzattı. Bu, her zaman sözleşme kurallarına uygun yapılmadı. Biz bu konuda ABD ve boğazların sahibi ülke olan Türkiye'nin dikkatini çektik" dedi.
NATO'nun, birliğe üye Doğu Avrupa ülkelerindeki askeri varlığını artırma kararını da değerlendiren Lavrov, bu konuda muhataplarına sorularını ilettiklerini, Rusya ile olan anlaşmalar ve kuralların göz önüne alındığı bir cevap beklediklerini ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca Ukrayna'da yapılacak anayasa reformunun, "kapsamlı ve kamuoyuna açık bir şekilde" gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...