CHP'nin simge isimlerinden Şahin Mengü: Dibe vurduk dibe!

CHP'nin simge isimlerinden Şahin Mengü: Dibe vurduk dibe!

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Mengü, "Siz siz olun, büyük lokma yiyin, yüzde 40 almazsam istifa ederim diye büyük laf etmeyin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim sonuçları, muhalif sesleri yükseltti. CHP eski Manisa Milletvekili ve eski Parti Meclisi üyesi Şahin Mengü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Kendi blogunda seçim sonuçlarını değerlendiren Mengü, "Dibe vurduk Kemal Bey dibe! Bir daha siz siz olun, büyük lokma yiyin ama büyük laf etmeyin, yüzde 40 almazsam istifa ederim diye" ifadelerini kullandı.
CHP'nin yerel seçim sonuçlarıyla ilgili bir kazanmışlık algısı oluşturmaya çalıştığını kaydeden Mengü, gerçeğin ise böyle olmadığını savundu. CHP'nin 2011 seçimlerinde 11 milyon 155 bin seçmenle yüzde 25.98 oy aldığına işaret eden Mengü, 30 Mart yerel seçimlerinde ise il genel meclisi bazında 11 milyon 270 bin seçmenin oyuyla yüzde 25.7 oy oranında kaldığına dikkat çekti.
Partinin "yerinde saymadığını" tam anlamıyla "dibe vurduğunu" söyleyen Mengü, CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de oyların düştüğünü ve sekiz ilçenin kaybedildiğini belirtti. Antalya, Mersin, Ordu, Artvin'in kaybedildiğini ancak Antalya ve Mersin'in kaybedilmesini kimsenin ağzına almadığını ifade eden Mengü, "Yani sahilde de kaybetmeye başlamışız. Trakya'da AKP oyları büyük artış göstermeye başlamış, CHP'de oy düşmesi olmuş. 'Metropollerde oy artışı olmuş' deniyor" dedi. Büyükşehirlerde cemaat ve MHP oyları çıktıktan sonra CHP'nin oylarının yüzde 21-22 bandında olduğunu savunan Mengü, Kılıçdaroğlu'nu şu sözlerle eleştirdi: "Partinin temel değerleriyle oynamak yaramadı. Toplumdan beklenen karşılık alınamadı. Laikim denmekten bilinçli bir şekilde uzak duruldu. Cemaatle kayıt dışı işbirliği yapıldığı iddiası CHP'nin üzerine yapıştı kaldı. Cumhuriyetin simgesi Tunceli'nde, feodalitenin söylemiyle "Dersimliyim" dendi, Tunceli kaybedildi. Son Ankara Mitingine kadar Atatürk'ün adını ağzınıza almaktan "utandınız". CHP'nin devrimci niteliğini unuttunuz, Atatürkçülüğün sol nbsp;bir hareket olduğunu bilemediğiniz için, üçüncü sınıf adamların telkinleriyle CHP'yi "muhafazakar" ilan ettiniz. Partiyi çıfıt çarşısı haline getirmeyi yenileşme zannettiniz."
Partinin yerel seçimlerle ilgili politikaları konusunda tek laf bile edilmediğini dile getiren Mengü, seçimlerin bir genel seçim havasına sokularak nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oyununa gelindiğini öne sürdü.
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...