Muhtar zarfı gerilim getirdi! Her yerde itiraz var

Muhtar zarfı gerilim getirdi! Her yerde itiraz var

GÜNDEM Haberleri

Seçmen, 30 Mart'ta YSK uygulamasının kurbanı oldu, partiler de oy için karşı karşıya geldi!

Seçimler biteli 4 gün oldu ancak tartışmalar sona ermedi. Partilerin ilçe seçim kurullarına itirazları sürüyor. Gerginliğin merkezi ise başkent. CHP, Ankara'da 124 bin oyun iptal edildiğini, sayının seçim sonucunu etkileyecek büyüklükte olduğunu belirterek dün 25 ilçeyle ilgili il Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek itirazların sonuçlandığını, AK Parti'nin 1 milyon 416 bin 770 oy aldığını, CHP'nin ise 1 milyon 385 bin 35'te kaldığını açıkladı. Gökçek, "AK Parti, açık ara farkla kazanmış oldu. İlçe tutanaklarının altında bütün partilerin temsilcilerinin imzaları var. Bir iki gün içinde inşallah mazbatamızı alacağız" dedi. nbsp;Ankara'da 342 adet kendilerinin, 919 adet de CHP'nin itirazı olduğunu fakat bu itirazların hepsinin Büyükşehir Belediyesi için olmadığını söyleyen Gökçek, "Bu neticelere rağmen maalesef inanılmaz bir hazımsızlıkla CHP'liler seçime hile katıldığını etrafta söylemekten çekinmiyorlar" diye konuştu. nbsp;
İtirazlarla ilgili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'dan da çarpıcı bir çıkış geldi. Kuzu, "YSK, oyları nasıl geçersiz kılarız, buna oynuyor. Bu Türkiye'nin çok ciddi bir sorunudur. Bugünkü kavgalar da buradan çıkıyor. Türkiye'de neredeyse 1 milyona yakın oy geçersiz. Zarfa muhtarın kağıdını koymuş. Ne olmuş koymuşsa yani. Yasada bunun temeli falan yok. Atarsın muhtarın kağıdını geçerli kılarsın" şeklinde kullandı.
İtiraz savaşı birçok ilde dün de devam etti. nbsp;AK Parti'nin 1394 farkla kazandığı Konya'nın Beyşehir ilçesinde MHP, yeniden sayım istemişti. AK?Parti'nin 'somut delil yok' itirazı üzerine yeniden sayım durduruldu.
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde BDP'nin usulsüzlük ve hile yapıldığı iddiasıyla seçimlerin iptali ve yenilenmesi talebi oy birliğiyle reddedildi. nbsp;
BDP'nin kazandığı Iğdır'da da diğer partilerin itirazı reddedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...