Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail ile ilişkiler doğalgaz projesiyle normalleşecek'

'İsrail ile ilişkiler doğalgaz projesiyle normalleşecek'

Ekonomi Haberleri

Stratfor'un analizinde Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin 5.1 milyar dolara ulaştığı belirtildi

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) önde gelen müşterileri arasında yer almasından dolayı "Gölge CIA" adıyla anılan Amerikan özel istihbarat şirketi Stratfor, 2010'da 9 Türkün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskınıyla kopma noktasına gelen İsrail- Türkiye ilişkilerinin, Akdeniz'de inşa edilmesi planlanan doğalgaz boru hattı projesi sayesinde normale döneceği yorumunda bulundu. Stratfor, İsrail'in Akdeniz'deki 2 doğalgaz sahasından birisi olan Leviathan'dan, Türkiye'nin Ceyhan Limanı'na kurulması planlanan sualtı boru hattının "bölgede yalnızlaşan" Tel Aviv ve Ankara yönetimlerine yeniden ortak çalışma şansı vereceğini belirtti. Stratfor'un analizinde İsrail ile Türkiye arasında yaşanan siyasi krize karşın, 2 ülke arasındaki ticaretin 2009-2013 yılları arasında 2.6 milyar dolardan 5.1 milyar dolara çıktığı vurgulandı.

Gerçekleşmesini istiyorlarsa adım atmaları gerekiyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa`ya boru hatlarıyla aktarılması konusunda geçtiğimiz hafta şu açıklamayı yaptı: "Biz bölgemizdeki hiçbir projeye normalde kayıtsız kalmayız. Tabii ki İsrail de bölgemizdeki bir ülke. Ancak gelişen siyasi olaylar bizim hiçbir şey olmamışçasına davranmamızı gerektirmez. Eğer bu projenin gerçekleştirilmesini istiyorlarsa, İsrail`in de mutlaka atacağı adımlar var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...