Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Uysal: Judo yükseliyor

Fatih Uysal: Judo yükseliyor

SPOR Haberleri

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, olimpiyatlarda özlenen başarılara yaklaştıklarını söyledi

Dünya Judo Grand Prix'sinin ikinci ayağı geçtiğimiz hafta sonu Samsun'da tam bir şölen havasında gerçekleşti. Organizasyonun ardından Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, gazetemize konuştu
Türkiye judoda bir atılım içinde. Gelecekteki hedefleriniz neler?
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nde de (TOHM) judonun çok önemli bir yeri var. Türkiye genelindeki ilkokul çağı ve öncesi çocuklar yetenek taramasıyla keşfedilecek. Bu proje sayesinde çok büyük işlere imza atacağımızı düşünüyorum.
Proje sayesinde olimpiyatlardan madalya gelir mi?
2020'de ikiden fazla madalya almak istiyoruz. 2020 olimpiyat oyunları bizim asıl patlama yapacağımız yer ama 2016 yılında da en az bir madalya alacağımıza inanıyorum.
Samsun'daki Grand Prix'yi genel olarak değerlendirebilir misiniz?
Sümeyye Akkuş, Hasan Vanlıoğlu ve Gülşah Kocatürk ile 3 bronz madalya kazandık. Almanya 4 altın, 4 gümüş ve üç bronzla en çok madalya alan ülke oldu. Çok başarılı ve faydalı bir organizasyon gerçekleşti.
Organizasyon sonrası nbsp;size gelen tepkiler nasıldı?
Birçok ülkenin federasyon başkanı, yöneticiler ve sporcular Samsun'da kusursuz bir organizasyona imza attığımızı söyledi. nbsp;Devletimizin de desteğiyle yakında daha büyük işlere imza atacağız. Judodaki başarılarımızla da ülkemizin yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz. nbsp;
nbsp; nbsp;? Murad TAMER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...