Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan yolculuğu öncesinde açıklama yaptı.

Azerbaycan ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "30 Mart'ta yapılan seçimlerle Türkiye, istikrar ve huzurdan yana bir tercih kullanmıştır. Milletimiz hükümetimize çok çok güçlü bir güvenoyu vermiştir ve bu güvenoyu tartışılmazdır" dedi. Erdoğan, "Bir yerel seçim olmasına rağmen aziz milletimiz, gerek oy oranları gerek büyükşehir, il ve ilçe belde belediye başkanlıkları gerekse belediye meclis üyeliklerinde partimizi hem tekrar birinciliğe taşıdı hem de rekor seviyede destek verdi. Elbette sandıktan çok sayıda mesaj çıktı. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri, dış politikamıza olan destektir. Türkiye'nin barışçı, diyalogdan yana, hakkı ve hukuku savunan dış politikası milletimizden bir kez daha tam not almıştır" şeklinde konuştu.


CUMHURBAŞKANIMIZIN KANAATİNİ BEN DE PAYLAŞIYORUM


Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız kanaatini ben de paylaşıyorum" dedi.


Erdoğan, şöyle devam etti: "Benim kanaatim 3 dönemden yanadır, 3 dönemle siyasi hayat bitmiyor. 3 dönemden sonra bir dönem ara sonra tekrar devam etme şansı herkes için söz konusu."


Başbakan Erdoğan, seçimin erkene alınıp alınmayacağına ya da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birleştirilip birleştirilmeyeceğine yönelik bir soruya, "Genel seçimle cumhurbaşkanı seçimlerinin birleştirilmesi söz konusu değil" cevabını verdi.


ERKEN SEÇİM NOKTASINDA BİZİM İLKE KARARIMIZ VAR


"Erken seçim noktasında bizim partimizin ilke kararı vardır" diyen Erdoğan, "İstikrar nerededir? Buradadır" dedi.


Cumhuriyet tarihinde kendi iktidarları dönemine kadar her 16 ayda bir seçim olduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Bu ülkeye yatırımcı gelmez. 17 Aralık yapıldı niye? İstikrarı bozmak için. Kaos dediler, gezi olayları bunun için. Niye bizi yıkamadılar? İçten ve dıştan. Tek sebebi istikrar var, güven var" ifadelerini kullandı.


BİZ ARKADAŞIMIZI UYDURMA MONTAJ YAPANLARDAN DAHA İYİ TANIYORUZ


Başbakan Erdoğan, eski AB Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına yönelik bir soruya da cevap verdi. Erdoğan, "Biz arkadaşımızı bu tür uydurma, bu tür montaj, bu tür dublaj olaylarını yapanlardan daha iyi tanıyoruz. Egemen (Bağış) bey böyle bir şeyi söylemediğini kendisi ifade ettiği gibi, biz de bu noktada kendisine inanıyoruz. Böyle bir şey zaten söz konusu olamaz. Böyle bir şeyi yapanla zaten bizim yürümemiz hiç bir zaman da mümkün değildir ama arkadaşımız bu açıklamayı zaten kendisi çok sert olarak yapmış durumda. Onun için daha fazla bir şey zaten söylemeye gerek yok" dedi.


KARARA UYMAK DURUMUNDAYIZ ANCAK SAYGI DUYMUYORUM


Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına ilişkin bir soruya Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymak durumundayız. Ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum. Şu anda alınmış olan bu karar, birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştür. Anayasa Mahkemesi'nin bunu reddetmesi gerekirdi" şeklinde konuştu.


MİLLİ BULMUYORUM


Anayasa Mahkemesi'nin "özgürlükler yaklaşımını" doğru bulmadığını belirten Erdoğan, "Zira bu ticari şirkettir. Bu şirkette sadece Twitter değil, YouTube'da Facebook'ta ticari şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin tasarrufundadır. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük noktasında temel haklar noktasında Anayasa Mahkemesi'nde bunca bekleyen dosyalar varken, iki gün önce mahkemenin direkt kendilerine başvurmak suretiyle böyle bir karar almasını ben doğrusu milli bulmuyorum. Bunun yanında ABD'li şirketin savunması yapılırken, bizim milli ahlaki her türlü değerlerimiz bir kenara konuluyor" dedi.


TRTHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...