Erdoğan'dan Azerbaycan'da kritik açıklamalar

Erdoğan'dan Azerbaycan'da kritik açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Aliyev'le ortak basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in konuğu olan Erdoğan ortak basın toplantısı düzenliyor.

İşte konuşmadan başlıklar:

Bizim aramızda tabiki siyasi, askeri, kültürel ekonomik ve ticari birliktelik, bizim kardeşliğimizin nereye vardığını gösteriyor. Önümüzde çok ciddi yatırımları birlikte atacağız. Özellikle doğalgaz konusunda atacağımız adımlar, bu konuyla ilgili olarak, daha önce Petkim'de başlayan süreç bu adımların ne kadar önem arzettiğini gösteriyor.

Bakanlarımız kendi aralarında gerek enerji, gerek savunma sanayiine yönelik konuştular. Dikkat ederseniz Azerbaycan-Türkiye arasındaki üst düzey ziyaretler çok daha gelişmeye başladı.

Bugün Karabağ meselesini görüşme fırsatımız oldu. Bizler bugüne kadar nasıl bir kararlı tutum içerisindeysek bundan sonra da bu tutumdan taviz vermeyeceğiz. Özellikle ekranları başında bizi izleyenlerin bilmesini istiyorum. Bize yapılan ev sahipliğine, özellikle basın mensuplarına da kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Azerbaycan'daki cemaat okulları

Başbakan Erdoğan Al Jazeera Türk muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Erdoğan: Bizim her seçim sonrası ilk ziyaretim Azerbaycan'dır. İkili münasebetlerimizi görüşmek durumundayız. Tabi ki ülkelerimizde herhangi bir sıkıntı varsa, bunu görüşebiliriz.

Aliyev ise okullar konusunda, 'biz sürekli görüşüyoruz. Geçtiğimiz aylarda da görüşüyoruz kendisiyle. Biz müttefikiz, dostuz, kardeşiz. Bir mesele yoktur ki onu samimiyetle konuşmayalım. Başka sahalarda olduğu gibi Azerbaycan Türkiye ile hemfikirdir. Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir adımı kabul etmeyiz. Dünyada yerimizi sağlamlaştırmak için Türkiye-Azerbaycan birliği devam edecektir.

Bizim tek bağlantımız milletle. Milletle olan bağlantımız çok iyi olduğu için zaten yüzde 46 oy aldık. Adeta güven oylamasıydı. Halkımızın içerisinde herhangi bir ayrıma fırsat vermeyiz. Şu anda Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden belediye başkanlığı çıkaran tek parti biziz.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...