Hami Mandıralı: Fenerbahçe maçını tekrar oynamak isterim

/ Kaynak: AA
Hami Mandıralı: Fenerbahçe maçını tekrar oynamak isterim

SPOR Haberleri  / AA

Mandıralı: "Fenerbahçe maçının tekrar oynanması benim, takımımın hoşuna gider.

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin olarak, "Fenerbahçe maçının tekrar oynanması benim, takımımın hoşuna gider. Tekrar oynanmasını isterim çünkü bitiremediğiniz maçtan mağlup ayrılıyorsunuz" dedi. Mandıralı, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla AA Trabzon Bölge Müdürlüğü'nü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, ligin 24'üncü haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe maçının tekrar oynanmasını istediğini söyledi. Trabzonspor'da görevde bulunduğu sürede çok galip gelemediklerini ancak mağlubiyet de almadıklarını dile getiren Mandıralı, "Fenerbahçe maçının tekrar oynanması benim hoşuma gider, takımımızın da hoşuna gider. Böyle bir şey olur mu bilmiyorum. Ben isterim tekrar oynanmasını çünkü bitiremediğiniz maçtan mağlup ayrılıyorsunuz. Genç bir teknik adam olarak böyle bir maçın tamamının bittikten sonra artı veya eksi olarak hanemize yazılmasını arzu ederim ama büyükler ne düşünür bilmiyorum. İnşallah tekrarlanır" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor'da göze hoş gelen farklı bir futbol oynatmaya çalıştıklarını anlatan Mandıralı, şöyle devam etti:
"Pozisyonu bol maçlar oynadık fakat çok galibiyet alamadık. İki galibiyet aldık, onun dışında beraberlikler ve bitmemiş, mağlup olarak gözüktüğümüz Fenerbahçe maçı var. Bir felsefe yaymak istedik. Ben Juventus maçında şunu söyledim. Yenilmemize rağmen oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum dedim. Gerçekten dik oynadılar, ofansif futbolun gerektiği bütün özellikleri sahaya koydular. Böyle bir şey söyledim. Sonra insanların hoşuna gitti dik oynama sözü, öyle oynamaya çalışıyoruz."
-"Taraftarın hoşuna giden Trabzonspor"
"Benim felsefem, futbol anlayışımda, hücum ofansif göze hoş futbol oynamak, çok pozisyona girmek, sonunda gol atabilmek, bunu yapabilmek için çok çalışıyoruz" diyen Mandıralı, şunları kaydetti: "Ekibimiz çok güzel çalışıyor, idmanlar yaptırıyor. Devamı sahada oyuncular müthiş performans gösteriyor. Bunun tam almış değiliz. Bundan sonra almak için gayret edeceğiz, çalışacağız. Trabzonspor, hedefe oynayan bir takımdır, o görüntüsünden uzak olmaması lazım. Zaman zaman beraberlikler alıyoruz, seviniyor gibi gözüksek de bunda çok ısrarcı değiliz, beraberlikler bizi tatmin etmez. Alınan puan puandır diye seviniyoruz bazen, bu felsefeyi yaymak lazım. Trabzonspor dik oynamalı ofansif oynamalı ama arkada da önlemi bırakmamalı. Taraftarın hoşuna giden, sonuç alan Trabzonspor ortaya koymak istiyoruz. Bunun için de çalışıyoruz."
-"Taraftar, takımını her türlü şartta destekliyor, koruyorsa taraftardır"
Mandıralı, taraftarların takım için çok önemli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Taraftar takımımız adına ne kadar olumlu şeyler yapıyorsa diğer takım taraftarları da kendi takımları için yapıyorlar. Taraftarlar önemlidir, çok kıymetlidir, değerlidir. Fakat taraftar gerçekten taraftarsa takımını her türlü şartta destekliyor, koruyorsa taraftardır. Onun dışında gelişen olaylarda hem kendileri zarar görüyor, seyir zevkinden mahrum kalıyorlar ve takımları bundan zarar görüyor, acı çekiyor, yönetim acı çekiyor. Bütün Trabzonspor sevdalıları bundan mutsuz oluyor. Dolayısıyla sonuç olarak taraftarın maç içinde 90 dakika takımlarını desteklemesi lazım. Benim de camiam takımı adına taraftarlarımızdan beklentim 90 dakika takılarını desteklemeli, korumalı sahiplenmeli. Onun dışında maç bittikten sonra futbol yoruma açık. Yorum yapabilirler."
-Henrique ve Colman antrenmana alınmadı
Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, dün İstanbul'da evlenen Zokora'nın düğününe izinsiz olarak giden Henrique ve Colman'ın sabah yan sahada çalışmalarını istedi. Trabzonspor'da Fildişi Sahili Cumhuriyeti futbolcusu Didier Zokora'nın dün İstanbul Çırağan Sarayı'nda yaptığı düğüne takımı temsilen Portekizli futbolcu Jose Bosingwa'nın gitmesine izin verildi ancak bordo-mavili takımın dün yaptığı antrenman sonrası Henrique ve Colman, uçakla İstanbul'a gitti. Bu sabah ise basına kapalı olarak yapılan antrenmana katılmak için sahaya çıkan iki futbolculyu teknik sorumlu Mandıralı takımdan ayrı olarak yan sahaya gidip çalışmalarını izledi. İki futbolcuyla ilgili kararın daha sonra verileceği öğrenildi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...