Saltanat usulü muhtarlık

/ Kaynak: İHA
Saltanat usulü muhtarlık

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çorum'un Kargı ilçesi'ne bağlı Gümüşoluğu Köyü muhtarlığına seçilen Bayram Alkan, 30 yıldır köy muhtarlığı görevini yürüten babasından görevi devraldı.

Köyde çiftçilik yapan Bayram Alkan, 30 yıldır muhtar olan babası 65 yaşındaki İsmail Alkan'ın aday olmaması üzerine adaylığını açıkladı. Seçimde diğer aday Cengiz Çakal'a karşı yarışan Bayram Alkan 50 seçmenden 29'unun oyunu alarak muhtar seçildi.

Genç yaşta muhtar olmanın heyecanını yaşayan ve babası gibi uzun yıllar görev yapmak istediğini belirten Bayram Alkan, " Köyümüzde 6 dönemdir muhtarlık yapan babamdan bayrağı devralmak gurur verici. Köyüm için güzel çalışmalar yapıp, sorunlarını çözmek için elimden gelen çabayı göstereceğim'' dedi.

Muhtarlık görevini oğluna devreden İsmail Alkan ise, gençlerin önünü açmak için aday olmadığını, oğluna elinden geldiğince yardım ederek destek olacağını belirtti.

Kargı Kaymakamlığı'na mazbatasını almak için gelen Bayram Alkan, evraklarını teslim ederek, işlemleri tamamlamasının ardından mazbatasını babası İsmail Alkan'ın elinden aldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...