Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moskova'da ''Ukrayna'' zirvesi

/ Kaynak: İHA
Moskova'da ''Ukrayna'' zirvesi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Ukrayna krizini görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığına ait Spridonovka sokağındaki kabul evinde gerçekleştirilen görüşmeye, Ukrayna Dışişleri Bakanı haricindeki tüm BDT bakanları katıldı. Kırım'da meydana gelen son olayların ana madde olduğu toplantıda, Ukrayna tarafını Moskova büyükelçiliğinden diplomatlar temsil etti.

Toplantı sırasında konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizinin çözümünün ülke içindeki tarafların uzlaşmasına bağlı olduğunu dile getirdi. Lavrov, "Ukrayna'da krizin çözümüne engel olabilecek başlıca problemler ülkenin içinde bulunmaktadır. Bu problemler, bu günkü Ukrayna iktidarının ülke vatandaşlarına eşit şekilde davranma kabiliyetinin olmamasından ileri gelmektedir. Bizim görüşümüzce, Ukrayna'da anayasal reformlar yapılması gerekiyor. Bunun için de Ukrayna'nın iç işlerine karışılmasına son verilmesi lazımdır. Şimdiki Ukrayna iktidarı bağımsız politika sergileyemediğinden dolayı, Batı, bu ülkenin kaderini çizen rol üstlendi" dedi.

BDT Dışişleri Bakanları toplantısı çerçevesinde Dağlık Karabağ sorununa çözüm yolları bulmak için Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bir araya gelmesinin planlandığı ancak böyle bir görüşmenin gerçekleştirilmediği öğrenildi.

Dışişleri bakanları toplantıda ayrıca BDT'nin dönem başkanlığının Ukrayna yerine Beyaz Rusya'ya aktarılması kararına vardı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...