Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YouTube'a erişim yasağı kalktı sonra yeniden geldi

YouTube'a erişim yasağı kalktı sonra yeniden geldi

YAŞAM Haberleri

Gizli Suriye toplantısına ait ses kayıtlarını yayınlayan YouTube'a giriş yasağı sürüyor.

Önceki akşam saatlerinde Twitter'ın tekrar erişime açılmasının ardından bu defa Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi YouTube yasağının şartlı olarak kaldırılması yönünde kararını verdi. 27 Mart 2014 tarihli kararla kapanması istenen linklerin engellenmemesi durumunda tüm yayına erişimin engellenmesine karar veren mahkeme, Türkiye Barolar Birliğinin bu karara itirazı üzerine, dün önce siteye erişim yasağını kaldırdı, 15 linkle ilgili yayın yasağının ise devamına karar verdi.
Mahkemenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Bahse konu içerikler nedeniyle 'youtubecom' isimli internet sitesine erişimin engellenmesi yalnızca bu engellemeye dayanak gösterilen ve URL bazlı verilen kararla mümkün iken, 'youtube.com' isimli internet sitesine tamamen erişimin engellenmesinin, 'youtube.com' ağından yararlanan tüm kullanıcıların ifade özgürlüğüne yönelik ağır müdahale niteliğinde olduğu anlaşılmıştır." Savcılığın itirazı üzerine gece geç saatlerde ise Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, suça konu içeriklerin kaldırılmaması sebebiyle erişim engelinin devamına karar verdi. Gizli Suriye toplantısına ait ses kayıtlarını yayınlayan YouTube'a erişim 27 Mart'ta engellenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...