Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıllı telefonlar uyutmuyor

Akıllı telefonlar uyutmuyor

YAŞAM Haberleri

Günde 7 saatten az uyuyanların sayısında geçen seneye göre yüzde 50 artış var. Suçlusu ise akıllı telefonlar ve tabletler...

Hayatımızın her alanını işgal eden akıllı telefonların uykusuzluğun bir numaralı sebebi olduğu ortaya çıktı. İngiltere'de yapılan araştırmada her 10 kişiden 6'sının yetersiz süre uyuduğu belirlendi. Günde 7 saatten az uyuyanların sayısında geçen seneye göre yüzde 50 artış olduğu bildirildi. Uzmanlar, bu duruma akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların yol açtığını düşünüyor. Yatmadan önce bu cihazlara uzun süre bakılmasıyla ekranlardan gelen mavi ışıkların uykuya dalmayı güçleştirdiği ifade ediliyor. Araştırma, YouGov kurumu tarafından 2.149 yetişkin üzerinde yapıldı. Bir yetişkinin günde 7-7.5 saatle 8-8.5 saat kadar uykuya ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor. 7 saatten az uyunması bir dizi sağlık problemine yol açıyor. Hertfordshire Üniversitesi'nde psikoloji profesörü Richard Wiseman tarafından yaptırılan araştırmada insanların yüzde 59'unun günde 7 saatten az uyuduğu tespit edildi. Bu oran geçen sene yüzde 39'du. Wiseman, "Bu, büyük bir artış. Araştırma sonuçları son derece endişe verici" diye konuştu. Profesör, yatmadan en az 2 saat önceye kadar bu cihazları kullanmaktan kaçınılmasını tavsiye etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...