Bu beldede seçim tekrarlanacak!

Bu beldede seçim tekrarlanacak!

YAŞAM Haberleri

Muş'un merkeze bağlı Serinova beldesinde AK Partinin 2 oy fazlalıkla kazandığı seçim, İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi 1 Haziran'da yapılacak. İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Serinova Beldesi'ndeki seçim sonuçlarına CHP'nin itiraz ettiğini, sandık kurulu başkanının ihmali sonucu mühürlenmeyen ve bu yüzden geçersiz sayılan 133 oy pusulası bulunduğunu belirtti. Ayrıca oy kullanma hakkı bulunmamasına karşın belediye başkanlığı seçimlerinde 2 sandık görevlisinin oy kullandığına işaret eden Bayar, bunların seçim sonucunu etkileyecek özellikte olduğunu bildirdi. Bayar, bu nedenle Serinova Belde Belediye Başkanlığı ile belediye meclisi üyeliği seçimlerinin iptal edildiği, 1 Haziran'da yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. (haber 7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...