Fitch: 2001 ve 2009 riski yok Türkiye'ye sermaye gelir

Fitch: 2001 ve 2009 riski yok Türkiye'ye sermaye gelir

Ekonomi Haberleri

"Lira dengelendi, uluslararası rezervler yeniden arttı. Üretim ve kapasite kullanımı, ihracatın da desteği ile güçlü görünüyor."

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" olarak teyit etti, not görünümünü de "durağan"da bıraktı. Fitch Ratings'in konuya ilişkin raporunda, "Türkiye'deki veriler güven verici. Lira dengelendi ve uluslararası rezervler yeniden arttı. Endüstriyel üretim ve kapasite kullanımı, ihracatın da desteği ile güçlü görünüyor. Kredi büyümesi yavaşlarken, tüketici ve yatırımcı güveninde ılımlı bir görünüm var. 2001 ve 2009 yıllarındaki gibi sert bir ekonomik düşüş riski başka yöne döndü. Türkiye'nin, sermaye akımında ani duruş ile karşılaşacağına inanmıyoruz. Türk ekonomisinin dış şoklara direnci azımsanmamalı" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'ye yakın vadede sermaye akışının artabileceğini belirten Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Paul Rawkins şunları söyledi: "Merkez Bankası faizler konusunda son derece net; enflasyon azalmadan faizlerin düşürülmesi muhtemel değil. Bu açıklamaları dikkate alıyoruz. Eğer ekonomi beklentilerimizin altında yavaşlarsa, o zaman faiz oranını azaltma değerlendirilmesi düşünülebilir." Rawkins, "Türkiye'nin, Rusya'dan çıkan fonlar için alternatif ve çekici bir alan olduğunu" da sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...