Türk işadamına AB'ye vizesiz giriş yolu açıldı

Türk işadamına AB'ye vizesiz giriş yolu açıldı

Ekonomi Haberleri

2010 yılında Almanya'ya alınmayan işadamının açtığı davada iş görüşmesi için Almanya'ya gidecek işadamına Schengen vizesi gerekmediği kararı çıktı.

Schengen vizesinin Fransa'dan alındığı gerekçesiyle 2010 yılında Almanya'da Duisburg Havalimanı'ndan geri gönderilen Türk işadamı Osman Nuri Korca tarafından, Almanya'daki Berlin Yüksek İdare Mahkemesi'nde açılan tespit davasında Mahkeme, 26 Mart 2014 tarihinde kararını verdi. Mahkeme, davacı Türk işadamının, ikameti Türkiye'de kalması şartıyla, şirketi adına hizmet sunumu amacıyla nbsp;ve seyahati üç ayı geçmemek kaydıyla Almanya'ya vizesiz giriş yapabileceğine hükmetti. Bu karar ile birlikte Almanya, Şubat 2009 tarihinde AB içerisinde yer alan "en yüksek mahkeme" konumunda bulunan ABAD'ın verdiği ve AB üye ülkeleri tarafından Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin, Katma Protokol'ün 41/1. Maddesine (bilinen ismiyle "standstill" kuralına) aykırı olduğuna hükmeden Soysal Kararına ilişkin hakları, büyük ölçüde teyit etti. Bu karar çerçevesinde Mahkeme: İkameti Türkiye'de olan ve Almanya'ya çalışma amaçlı seyahat etmeyen, seyahati üç ayı geçmeyen, Almanya'daki şirketlere görüşme veya fuarlara katılım amaçlı gelen, Türk iş adamlarının, Almanya'ya vizesiz giriş yapabileceklerine hükmetmiş oldu.
İktisadi Kalkınma Vakfı'ndan kararla ilgili yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Karar Türk vatandaşlarına yönelik zorunlu Schengen vize uygulaması konusunda uzun süredir mesai harcayan ve bu haklı davada konuyu çok farklı boyutları ile gündemde tutmaya çalışan İktisadi Kalkınma Vakfı olarak, bu önemli kararı olumlu bulduğumuzu ifade etmek isteriz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...