Osmanlı kalesi tesadüfen bulundu

Osmanlı kalesi tesadüfen bulundu

GÜNDEM Haberleri

Arnavutluk'un Elbasan şehrinde bulunan Osmanlı kalesinin bazı gözetleme bölümleri, yaya yolu ve merdivenleri gün yüzüne çıkarıldı.

Arnavutluk Elbasan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Cevahir Hasa, Toma Kalesi yolu inşası sebebiyle gerçekleştirilen kazılar sırasında, ekiplerin tesadüfen bazı tarihi kalıntılar bulduğunu belirtti. Yol çalışmalarının durdurulduğunu ifade eden Hasa, tarihi kalıntıların Kültür Anıtları Enstitüsü tarafından incelemeye alındığını anlattı. Hasa, araştırmalar sonucunda tarihi kalıntıların, iki asır önce Osmanlılar tarafından inşa edilen Yeniçeri Kalesi'ne ait olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Bölgede yapılan kazılar neticesinde de kalenin bazı gözetleme bölümleri, yaya yolu ve merdivenlerinin ortaya çıkarıldığına işaret eden Hasa, "Kalenin herhangi bir mimari planına veya taslak çizimlerine ulaşılamadığı için diğer kısımlarının tespiti pek mümkün olmadı. Daha önce, Namazgah Meydanı'nda eski bir duvar kalıntısına rastlanmıştı. Bu yapılar arasında bir bağlantı olup olmadığı araştırılıyor. Ancak şunu biliyoruz ki şehrimizin altında başka bir şehir var" dedi. Kültür Anıtları Enstitüsü Müdürü Arta Dollani ise Yeniçeri Kalesi ile ilgili kazı faaliyetlerinin genişletilmesini arzuladıklarını dile getirdi. Tarihi yapıyı koruma altına aldıklarını belirten Dollani, kaleyi turizme kazandıracaklarını kaydetti. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...