Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trafikte sürpriz para cezası dönemi bitiyor

Trafikte sürpriz para cezası dönemi bitiyor

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşların trafik cezalarına, zamanında tebliğ edilmediği gerekçesiyle açtıkları ve art arda kazandıkları iptal davalarına önlem geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle trafik cezaları, yıllar sonra da can yakabilecek. Mevcut düzenlemede yeralan, trafik idari para cezalarının 10 gün içinde tebliğ edilmesi zorunluluğu kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle, trafik cezaları, Kabahatler Kanunu'nda yer alan "soruşturma zamanaşımı süreleri" içerisinde tebliğ edilebilecek. Bu hükümle, kesilen cezaların 3 yıl sonra bile tebliğ edilebilmesine olanak tanınıyor. nbsp;
Son dönemde vatandaşların zamanında tebliğ edilmeyen trafik cezalarının iptali için mahkemelere başvurması ve birçok davanın peş peşe kazanılması üzerine, İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemeyi yürürlüğe soktu. Dün yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle İçişleri Bakanlığı vatandaşa kesilen cezalarla ilgili yaşadığı bu sorunun önüne geçmiş olacak.


AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...