Bugün Sadri Alışık'ın doğum günü!

/ Kaynak: DHA
Bugün Sadri Alışık'ın doğum günü!

MAGAZİN Haberleri  / DHA

"Turist Ömer" tiplemesi büyük ses getiren usta oyuncu Sadri Alışık için Zincirlikuyu'daki mezarı başında anma programı düzenlendi.

19 yıl önce yaşamını yitiren sinema ve tiyatro sanatçısı Sadri Alışık'ın uzun yıllar kullandığı 1957 model Chevrolet marka otomobili de mezarının yanına getirildi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyelerinin de klasik otomobilleri ile geldiği mezarlıkta konuşan Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık, özlemlerinin ilk gün ki tazeliğini koruduğunu belirterek, "Dostlarının, sevenlerinin, arkadaşlarının 19 yıl sonra da olsa burada olması iyi bir teselli kaynağı" dedi. Sadri Alışık Müzesi projelerinin olduğunu söyleyen Alışık, "Bugün burada gördüğünüz üzere gözü gibi baktığı arabası da burada. Bu aracı hatırlamamak mümkün değil. Çok gürültülü bir araçtı gelişi ve gidişi belli olurdu. Bu sesi duyduğumda sokakta oynarken 'eyvah babam geliyor' diyerek eve giderdim. Onun bu arabayı çok sevdiğini, ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlıyorum" diye konuştu.


"OTOMOBİLİN BURAYA GELDİĞİNİ HİSSETMİŞTİR"
5 Nisan 1925 yılında dünyaya gelen Sadri Alışık'ın çok fazla sayıda film çekip tiyatro oyununda oynadığını belirten eşi Çolpan İlhan ise onun işine çok bağlı ve saygı duyan bir oyuncu olduğunu kaydetti. Alışık'ın konuşmalarını duyduğunu düşündüğünü söyleyen İlhan, "Bu otomobilin buraya geldiğini hissetmiştir" dedi.

MAGAZİN
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...