Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yalçın Menteş gözyaşlarını tutamadı!

/ Kaynak: DHA
Yalçın Menteş gözyaşlarını tutamadı!

MAGAZİN Haberleri  / DHA

Balyoz ve Ergenekon davası sanıklarının yakınları 'Sessiz Çığlık' eylemi için bir kez daha Beşiktaş'ta biraraya geldi.

Eyleme tiyatro sanatçısı Yalçın Menteş destek verdi. Menteş konuşmalar sırasında gözyaşlarını tutamadı. Balyoz ve Ergenekon davası sanıklarının yakınları tarafından kurulan Vardiya Bizde platformu üyeleri her hafta cumartesi günü düzenlenen 'Sessiz Çığlık' eylemi için 80'inci kez Beşiktaş Meydanı'nda bir araya geldi. Saat 13.00'da başlayan eylemde 'Hak İhlali En büyük isyan sebebidir (Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç)', 'Adalet yoksa barış da olmaz' yazılı pankartlar açıldı. Eyleme, damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ dizüstünden bacağının kesilmesinin ardından protez bacak takılan ve tekerlekli sandalye kullanan tiyatro sanatçısı Yalçın Menteş de destek verdi.
"ACİLEN TAHLİYE EDİLMELERİ GEREKMEKTEDİR"
Vardiya Bizde Platformu adına basın açıklamasını Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un eşi Lütfiye Yavuz okudu. Açıklamada, "Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için vatansever güçlerle birlikte yürütülen adalet arayışımız neticesinde; 'Ergenekon, Poyrazköy, Odatv, Şike ve 28 Şubat' davalarından haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler tahliye edilmişlerdir. Şimdi sıra kumpas kurularak, katakulli yapılarak yüzlerce şerefli Türk askerinin tutsak edildiği 'Balyoz, Askeri Casusluk ve Gizli Belge' gibi davalardadır. Bu davalarda insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildikleri, sadece iktidar değil, iktidar yanlısı basın ve hukukçular tarafından da kabul edilmektedir. Artık bu davalardan tutsak edilen kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının hapislerde tutulması mümkün değildir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Acilen tahliye edilmeleri gerekmektedir. Sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşları derhal göreve davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. nbsp;Öte yandan basın açıklamasının okunduğu sırada sanatçı Yalçın Menteş'in gözyaşlarına hakim olamadı. Menteş'in elindeki mendil ile gözyaşlarını sildiği görüldü. Eylem konuşmaların ardından sona erdi.

MAGAZİN
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...