'Havuzlara neden öncelik verilmedi'

'Havuzlara neden öncelik verilmedi'

GÜNDEM Haberleri

Minik Pamir, mahalledeki havuzlardan çok ormanlık bölgede arandı. Pamir'in ölümünde ihmal olup olmadığı gündeme geldi.

Zekeriyaköy'deki arama çalışmalarına katılan SAR Arama-Kurtarma Derneği Başkanı Erdem Akın, NTV canlı yayınında, Pamir Dikdik'in arama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Vali Mutlu'nun faklı araçlar dediği ne olabilir? nbsp;
Erdem AKIN: Havuzlar sırıklarla veya ucu kancalı sırıklarla dip taranarak kontrol edildi. Bir cihaz değil araç gereç derken kast edilen bu. Havuzların içinde dalgıçlar bile el yordamıyla hareket etmişler. Yani görüş mesafesi sıfır. Zaten havuza doğrudan yönelmek küçük kardeşimizin hayatını kaybettiği anlamına gelen bir aktivite olcaktır. Daha öncede dışarıya kaçtığı için, havuzun dibi sırıkla arandığı için biz daha çok canlı olma ihtimali olan yerlere yöneldik. nbsp;Gün boyunca siz de çağrılar yaptınız. Havuzlarınızı, kuyularınızı boşaltın diye. Neden bu havuz boşaltılamadı? Neden dalgıçlar bu havuzu aramadı gibi sorular var. Siz de burada bir eksiklik olduğunu düşünüyor musunuz? nbsp;
Erdem AKIN: İlk önce havuzlar tarandıktan sonra bizde buraya gelip yetkilerle görüştüğümüzde havuzların arandığı kırsal alanın arandması gerektiği iletildi. Gece bulma ihtimalimizin yüksek olduğu yerleri hızla aradık. Hava aydınlandığında geride bıraktığımız bir soru işareti olmasın diye daha detaylı aradık. Sırıkla havuz kontrol edildikten sonra temasta bulunulmadığı için şüphe kalmasın diye daha sonra su çekilecekti ya da dalgıç ekibi girecekti. Nitekim dalgıç ekibi de girip buldu. Biz sonucu değiştiremeyecektik maalesef. Bu kardeşimiz düştüğü ilk dakikalarda müdahale etmediğimiz sürece, sonuç aynı olacaktı. Biz canlı kalma ihtimali ve daha önceden de kaçtığı için arazide hızla bir aramaya giriştik.


POTANSİYEL TEHLİKE DEVAM EDİYOR nbsp;
Aslında daha büyük bir sıkıntı var. Hala balçık gibi olan bir sürü havuz var ve burada bir sürü çocuk var. Bu potansiyel tehlike her gün devam ediyor. Havuların üstlerinin kapatılması, boşaltılması veya korkuluk yapılması lazım. Boşken düşüldüğü zaman bir yaralanmaya neden olabilir belki ama bunun önleminin alınması lazım.
NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...