Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Faruk Çelik: 'Başbakanlık tartışması yaşanmaz'

Faruk Çelik: 'Başbakanlık tartışması yaşanmaz'

GÜNDEM Haberleri

Çalışma Bakanı Faruk Çelik: 'Erdoğan adaylığını koyarsa ilk turda seçilir. Ardından da kimin başbakan olacağına Gül ile birlikte karar verir' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması durumunda tartışmasız ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğini kaydetti. Çelik, bazı gazetecilerle yaptığı sohbette yerel seçim sonuçları ve Köşk senaryolarını değerlendirdi. Seçim bölgesi Şanlıurfa'da AK Parti'nin büyük bir başarı elde ettiğini belirten Çelik, "42 gün boyunca günde 3 saat uyku ile çok ciddi bir seçim çalışması yürüttük. Urfa'da 2009 yerel seçimleriyle kıyaslandığında çok önemli bir başarı elde ettik. 9 ilçeyi aldık" dedi. AK Parti'nin Türkiye genelinde aldığı yüzde 45'lik oyun genel seçimler içen yüzde 50'ye denk düşeceğini belirten Çelik, "Bu demek oluyor ki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim adayımız ilk turda seçilir. Başbakan aday olmaya karar verirse, hiç tartışmasız birinci turda seçilir. Ardından kim başbakan olacak ona Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oturur karar verir. Zaten her ikisinin de bu konuda değerlendirmeleri var. Hiçbir tartışma yaşanmaz. Mayıs'ta bunun kararını da görürüz" diye konuştu.
Yücel Kayaoğlu ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...