Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sezonun ilk kayısısının kilosu 75 TL'den satılacak

/ Kaynak: İHA
Sezonun ilk kayısısının kilosu 75 TL'den satılacak

Ekonomi Haberleri  / İHA

Sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı. Kayısının kilosu dudak uçuklattı. İlk kayısıların kilosu 75 TL'de satışa çıkacak...

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin'in Silifke ilçesinde çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı.İlk hasatta 300 kilo kayısı, kilosu 75 TL'den İstanbul'a gönderildi Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler, yılın ilk kayısı hasadını Silifke'de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasat ürünlerin kilosunu 75 TL'den İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderdiklerini söyledi.Dört dönüm örtü altına aldığı kayısı bahçesinden yaklaşık 6 ton ürün beklediğini ifade eden Gökler, şöyle konuştu: "Türkiye'de kayısı ilk kez çıktı. Türkiye'nin ilk kayısısını Silifke'den çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderiyoruz. İlk hasatta 250-300 kilo topladık. Kilosu 75 TL'den gidiyor. Ürün çok lezzetlidir. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz." Üretici Hamza Gökler, 4 dönüm arazisine İspanya'dan getirttiği 'magador' cinsi kayısı fidanı diktiğini, bu türün Akdeniz Bölgesi'nde 'erkenci' diye bilinen diğer kayısı çeşitlerine göre 15 gün daha erken olgunlaştığını belirtti.
Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden 11 bin ton hasat yapılmasının beklendiğini söyledi. Bölgenin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye'nin turfandacılık alanında ilkleri yaşadığını ifade eden Süngü, "Türkiye'nin ilk çilek ve can eriğini çıkaran Silifkeli üreticiler, örtü altına aldığı kayısı da hasat etmeye başladı" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...